Som mitt första inlägg tänkte jag att jag skulle dela med mig av några nya produkter som jag har testat från märket Neostrata – definitivt värt att läsa om du är intresserad av några av deras populäraste produkter!

Först och främst har jag aldrig provat detta märke tidigare men jag är ett stort fan av Exuviance och utifrån vad jag har läst att de är oerhört lika, baserade på samma teknologier och går att kombinera. Jag kan också nämna att jag har normal till torr hud-typ, och lider av några pigmentfläckar i pannan orsakade av solen.

Bionic Face Serum

Detta serumet marknadsförs som en intensiv anti-aging behandling och själva ”bioninsyran” kommer från laktobionsyran som har en koncentration på 10% i denna formulan. Innehåller antioxidanter och retinol tillsammans med vitaminer, bl.a. A, C och E.

Retinolen i formulan är retinyl palmitate, en väldigt stabil retinol men som dock har en ganska låg retinolaktivitet. Med detta menas låg risk för irritation och uttorkning men samtidigt låg effekt på huden. För elimination av rynkor kan det krävas en starkare retinol.

Däremot passar den perfekt för förebyggande syfte och den dämpade synligheten och fyllde några små, fina linjer jag har i pannan. Samtidigt gav den även en fin lyster till huden.

Jag upplevde en stickande effekt de två första gångerna vid användning vilket är vanligt med produkter som innehåller syror även om jag är en regelbunden syra-användare. Efter ett tag bör stickningarna upphäva då huden byggt upp en tolerans.
För optimal effekt ska detta serumet kombineras med Bionic Face Cream.

Bionic Face Cream

En 12% PHA kräm beståendes av 8% glukonolaktonsyra och 4% laktobionsyra. Jag tycker effekten liknar Bionic serum men är definitivt mildare. Idealisk för efterbehandling av peeling, mikrodermabrasion och laserbehandlingar tack vare dess skonsamma effekt.

Den här krämen blev snabbt en favorit med anledning av hur min hud kändes någon timme efter applicering. Huden kändes återfuktad och silkeslen. Ingen fet hinna utan all kräm absorberades och huden fick en hälsosam glow, utan att kännas oljig.

Dessvärre ingen större synlig förbättring med pigmentfläckar men definitivt förbättrad återfuktning vid regelbunden användning och en vacker lyster.
Den här krämen är idealist för nattligt bruk. Vid användning på morgonen och i kombination med foundation eller BB-cream ”pillar” krämen lätt upp sig och smular på huden. Jag har provat att låta krämen torka in helt innan applicering av BB-cream men får samma resultat. Ska jag använda Bionic Face Cream på dagen fungerar de bäst utan något smink, men det kan vara individuellt baserat på hud-typ.

Tri-Therapy Lifting Serum

Mycket intressant produkt och Neostratas mest potenta serum vars mål är att öka hudens elasticitet, skulptera huden och bidra med mer volym. Detta gör den med hjälp av Aminofil, ett patenterat aminosyraderivat. LMW (low molecular weight) Hyaluronsyra penetrerar hudens yta för att väldigt effektivt binda fukt tack vare den lilla molekylstorleken!

Jag älskade det här serumet. Jag tyckte serumet dämpade synligheten av mina pigmentfläckar och gav huden en jämnare ton. Det kändes som ”face-lift på flaska” och jag duttade även några droppar under ögonen för en tightare och klarare effekt. Jag upplevde det inte det minsta irriterande och det absorberades in i huden direkt.
Texturen är en lätt gel och om det finns någonting negativt med detta serumet är det att det inte är särskilt drygt. Det känns som att serumet går åt snabbt vilket är lite synd med tanke på den högre prislappen.

Men sammanfattningsvis ett bra serum där resultaten syns rätt omedelbart och definitivt min favoritprodukt (hittills) från Neostrata.

 

Disclaimer

Jag är inte utbildad hudterapeut utan åsikterna är mina egna. Kunskaperna baserar jag på mina år som hudvård-älskare och alla produkter jag använt och provat. Samt all fakta jag har läst och lärt mig. Jag baserar recensionerna på mig egen hud och någonting som fungerar på ett sätt för mig kanske fungerar annorlunda för dig! Det viktiga är att lära känna sin egen hud och vad den behöver.