Gratis Frakt

 

1-2 vardagar leverans

 

Äkta varor & Nöjd kund garanti

Perfect Image Salicylic Deep Gel Cleanser

Vårt pris: 325 SEK

  • Tillverkare: Perfect Image
  • Lagerstatus: Ej i lager - Okänd leveranstid
Perfect Image Salicylic Deep Gel Cleanser

En skummande djuprengörande ansiktstvätt som använder salicylsyra (BHA-syra) för att exfoliera de yttre döda hudcellerna, rensa bort smuts, orenheter och olja under hudens yta. Den är speciellt formulerad för att grundligt rengöra och förbereda huden för en behandling med ansiktspeeling. BHA-syra fungerar som en exfolierande ingrediens för att påskynda avlägsnandet av döda och matta hudceller från ytan och främja en ökning av kollagenproduktionen.

Tea Tree Olja och Grönt Te har starka antimykotiska, antibakteriella och antivirala egenskaper, och har bevisats vara effektiv på att bekämpa propionibacterium acnes, bakterien som är direkt ansvarig för acne.

Salicylsyra

Salicylsyra är en BHA-syra och enastående djuprengörare vanligtvis använd för att behandla komedoakne och icke-inflammerad akne. Akne uppstår vanligtvis på grund av överdriven utsöndring av olja från talgkörtlarna i samband med att döda hudceller (korneocyter) blockerar hårsäcken. Oljeutsöndringen byggs upp under den blockerade poren vilket skapar en perfekt miljö för Propionibacterium acnes att växa, eftersom fettsyror är dess huvudsakliga föda. Salicylsyrans större molekylstorlek gör att den orsakar mindre irritation än AHA-syor (ex. Glykolsyra, mjölksyra etc.). Detta tillåter molekylen att hålla fast vid hudytan under en längre tid, vilket resulterar i en mer effektiv utrensning av porerna. Salicylsyra förstör också bakterierna under hudytan, vilket hjälper till att lösa upp blockeringen i porerna genom exfoliering, samt att skapa andningskanaler för huden.

Tea Tree Olja

Är en essentiell olja som utvinns ur bladen från det Australienska Melaleuca alternifolia trädet. Tea tree olja innehåller terpinen-4-ol, som tros vara ansvarig för oljans antimikrobiella egenskaper. Oljan har bevisats vara effektiv på att döda acne bakterien (propionibacterium acnes) när den appliceras på huden, och används ofta som ett naturligt alternativ till benzyl peroxid (finns i Basiron). I en studie som jämförde tea tree olja med benzyl peroxid fann man att patienter som applicerade tea tree olja på huden upplevde mycket färre sidoeffekter än de som applicerade benzyl peroxid. Personer i båda grupper upplevde en väsentlig reducering av både inflammerad och icke-inflammerad acne.

Grönt Te

Grönt te är ett naturligt extrakt som innehåller katekiner (en typ antioxidanter), känt som epigallokatekin och uppvisar antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Grönt te hjälper till att reducera inflammationer i huden och neutralisera fria radikaler som annars orsakar cellskada och skada på kroppsvävnad. De antibakteriella egenskaperna hos grönt te har också förmågan att döda propionibacterium acnes, som orsakar acne vulgaris. En oberoende studie av Dr. Gan-Wong visade på att resultaten av att behandla acne med en kräm innehållandes 3% grönt te var nästan identiska med de av en lösning innehållandes 4% benzyl peroxid. Grönt te har få till inga sidoeffekter jämfört med läkemedelsbaserade produkter. Enligt en annan studie publicerad i ”journal of drugs in Dermatology” så är grönt te mer effektivt när det appliceras på huden, och kan också användas som en skonsam rengörare och exfoliant på huden.

Instruktioner

Använd 5-7 dagar innan en kemisk peeling. Fördela en enkrona stor mängd av gelen i din handflata. Gnugga försiktigt händerna mot varandra för att emulgera gelen. Applicera snabbt gelen på din hud med hjälp av fingertopparna, och massera noggrant in i hela ansiktet. Lägg ner lite extra tid på att gnugga in produkten på dina problemområden, som exempelvis pannan, näsan eller hakan. Skölj rent ansiktet med varmt vatten. Var noggrann med att få bort gelen helt och hållet från ansiktet innan du torkar torrt. Kan även användas 2-3 gånger per vecka för att upprätthålla en ungdomlig och livfull hy.

Indikationer
Acnebenägen Hud, Pormaskar, Torr eller Grov Hud, Rosacea, Oljig och Fet Hy, Stora Porer, Solskadad Hud, Ålderstecken, Rynkor, Fina Linjer, Ojämn Hudton

Förvaring
Förvara i rumstemperatur om 20 till 25 grader celcius. Håll flaskan ordentligt stängd. Förvara svalt och tort, utom åtkomst för barn. Förvara ej i direkt solljus.

Storlek

120 ml

Ingredienser

Deionized Water, Cocamidopropyl Betaine, Sodium C14-16 Alpha Olefin Sulfonate, Salicylic Acid, Sodium Citrate, Polyacrylamide and C13-14 Isoparaffin and Laureth-7, Melaleuca, Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Octoxynol 10, Polysorbate 20, Camelia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Matricaria recutita (Chamomile) Flower Extract, Symphytum Officinale (Comfrey) Leaf Extract, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate.

Recensioner (33)
Skriv en recension

Ditt namn:

Rabattkod att aktivera (om du har en):

Din recension:OBS: HTML översätts inte!

Betyg:

Star icon. For ratings.