Det amerikanska företaget Clinique grundades år 1968 av Estée Lauders svärdotter Evelyn Lauder, och var det första skönhetsföretag som tog hjälp av hudläkare för att utveckla sina produkter. De kunde därmed erbjuda världens första allergitestade och parfymfria skönhetsprodukter, och startade en trend som pågår än idag när vi efterfrågar allt mer avancerad hudvård utvecklad i samråd med läkare och dermatologer.

Idag är Clinique är utan tvekan ett av världens mest kända skönhetsföretag, och särskilt deras hudvårdsrutin i tre steg har blivit omåttligt populär. För att ytterligare betona att Cliniques produkter utvecklas i samarbete med hudläkare bär de anställda som säljer märket i varuhus och gallerior klassiska vita läkarrockar, vilket du säkert har sett när du besökt en sminkavdelning i Sverige eller utomlands. Utöver hudvårdsprodukter erbjuder Clinique också ett flertal olika parfymserier och makeup-produkter som snabbt blir favoriter i sminkväskan.

Det berömda 3-stegssystemet

Clinique är välkänt för sitt 3-stegssystem som innehåller tre produkter för att rengöra, exfoliera och återfukta huden. Det handlar om en rengöringstvål, ett ansiktsvatten som tar bort orenheter och en kräm som återfuktar och slätar ut huden. Du kan lätt hitta rätt alternativ för just din hud eftersom de är numrerade efter olika hudtyper:

  1. Torr till mycket torr hy
  2. Torr hy till blandhy
  3. Fet hy
  4. Mycket fet hy

Allergitestade och 100% oparfymerade produkter

Alla Cliniques produkter är allergitestade, och både deras makeup och hudvård är helt oparfymerad. Om du är känslig för starka dofter eller ingredienser och tycker det är svårt att hitta skönhetsprodukter som verkligen fungerar är Clinique därför ett utmärkt val. Dessutom erbjuder märket ett ovanligt brett utbud av hudvårdsprodukter som hjälper mot problem som torr hy, acne, rynkor, fet hy, synliga porer och pigmentfläckar. Även deras makeup är noggrant testad för att inte orsaka några allergiska reaktioner, till exempel mascaran som är godkänd av ögonläkare. Cliniques produkter innehåller i stället vårdande ingredienser som hjälper dig att uppnå en felfri hy och en perfekt sminkning till vardags eller fest.

Parfymer med fantastiska dofter

Clinique är inte bara kända för sina hudvårdsprodukter, utan uppskattas också av parfymfantaster som föredrar fräscha och inte så tunga dofter. Deras första parfym lanserades redan år 1971. Det var Aromatics Elixir med doftnoter av exotisk patchouli, mossa och kamomill. Efter det har flera varianter i serien Aromatics lanserats, men den allra populäraste parfymen från detta skönhetsmärke är utan tvekan Happy. Det var år 1998 som Clinique Happy dök upp i parfymdiskarna, och med sin blommiga och fräscha doft av liljekonvalj, citrusfrukter och mimosa blev den snabbt en storfavorit bland kvinnor världen över. Tack vare framgångarna lanserade man året därpå också en manlig motsvarighet i Clinique Happy for Men med doft av havsvatten, lime och mandarin.

Cliniques olika produkter

Som ett av världens största skönhetsföretag erbjuder Clinique ett fantastiskt bra utbud av hudvård, makeup och parfymer. Oavsett om du behöver en BB-cream, en ansiktsmask eller kanske ett serum har Clinique garanterat ett alternativ som passar din hud. Men själva kärnan i företaget är ändå 3-stegssystemet som än idag tillhör de mest köpta skönhetsprodukterna varje år.

STEG 1 Rengör

Det första steget i Cliniques 3-stegssyetem är Clinique Liquid Facial Soap, som finns i tre olika varianter för mycket torr till torr hy, torr eller blandhy samt fet hy. Denna rengöringstvål löser upp orenheter, smuts och döda hudceller samtidigt som den återfuktar huden. Efter att du har tvättat dig med den flytande tvålen känns ansiktet fräscht och är förberett inför nästa steg i hudvårdsrutinen.  

STEG 2 Exfoliera

Det andra steget är ett ansiktsvatten som ger dig klarare hud och hjälper dina hudceller att återuppbyggas samtidigt som det förbereder huden för att ta emot fukt i det sista steget av Cliniques hudvårdsrutin. Ansiktsvattnet Clinique Clarifying Lotion finns i fyra varianter för fyra olika hudtyper, och tar även bort döda hudceller för att ge dig en mjukare hud med mer lyster.

STEG 3 Återfukta

Populära Dramatically Different Moisturizing Lotion är en av Cliniques mest sålda produkter, och dessutom det sista steget i deras populära 3-stegsrutin. Produkten finns även som gel för dig med fet hy. Det är en oljefri kräm eller gel som återfuktar, slätar ut och mjukar upp huden. Tack vare Cliniques unika formula ger denna produkt din hud bästa möjliga fuktbalans oavsett vilken hudtyp du har.

Produktfilter Visar 1 - 24 av 26 resultat
Kategorier
Varumärke
Sortera Efter