Det franska företaget Dermaceutic har sedan 1990-talet utvecklat högkvalitativa hudvårdsprodukter som används av mer än 30 000 läkare över hela världen. Deras produkter hör till kategorin cosmeceuticals, hudvård med medicinska effekter, och innehåller många aktiva ingredienser såsom stabiliserat C-vitamin, hyaluronsyra och glykolsyra. Dermaceutic rekommenderar en hudvårdsrutin i sju olika steg, och erbjuder ett flertal alternativ för alla hudtyper.

Tack vare de effektiva ingredienserna kan Dermaceutics produkter ge mycket goda resultat vid problem som rynkor och fina linjer, acne och pigmentfläckar. De är också ett populärt alternativ för att förbereda huden inför estetiska skönhetsbehandlingar, och kan även förlänga resultatet av en peeling och behandlingar med fillers eller laser.

Pionjärer inom cosmeceuticals

Dermaceutic var ett av de första företagen som kunde erbjuda hudvårdsprodukter med avancerade ingredienser med medicinska effekter. Idag blir marknaden för cosmeceuticals allt större, och Dermaceutics produkter är populärare än någonsin tack vare det unika innehållet som ger en synligt yngre och klarare hy. Företagets hudvårdsprodukter genomgår kliniska prövningar för att garantera deras säkerhet och effektivitet, och rekommenderas av hudläkare och hudvårdsspecialister världen över. I sortimentet finns både avancerade peelings som erbjuds på salonger och spa, samt produkter som kan användas i din dagliga hudvårdsrutin.

Ett flertal aktiva ingredienser

Det är särskilt tre aktiva ingredienser som gör Dermaceutics hudvårdsprodukter så effektiva. Stabiliserat C-vitamin är inte lika känsligt för värme och ljus som rent C-vitamin, och omvandlas till rent C-vitamin så fort det har absorberats av huden. Detta hälsosamma vitamin är inflammationshämmande vilket fördröjer hudens åldrande, och kan även ge fin lyster och jämna ut hudtonen.

Hyaluronsyra är en slags sockerart som finns i kroppen naturligt, och i huden är den ansvarig för att binda fukt och främja produktionen av kollagen och elastin. Det är en välkänd ingrediens i bland annat Restylane, men hyaluronsyra används också i många avancerade hudvårdsprodukter tack vare ämnets förmåga att återfukta, främja cellförnyelsen och motverka fria radikaler.

Glykolsyra är en så kallad AHA-syra som har extra små molekyler vilket gör att de lätt kan tränga ned i huden och aktivera tillverkningen av kollagen som gör huden spänstigare. AHA-syror fungerar också exfolierande och hjälper till att avlägsna det yttersta döda hudlagret för en jämnare och mer ungdomlig hy. 

En hudvårdsrutin i sju steg

För bästa resultat rekommenderar Dermaceutic en hudvårdsrutin i sju steg, som rengör, exfolierar, återfuktar och skyddar huden samt förebygger och reparerar eventuella problem. I Dermaceutics utbud finns allt ifrån rengöringsmousse och ansiktsmasker till djupverkande hudkrämer och serum. Precis som många andra företag som tillverkar cosmeceuticals inkluderar de även en dagkräm med solskyddsfaktor på 50+ SPF som skyddar dig från solens skadliga UV-strålar.

Information till dig som använder Dermaceutic för första gången

Du som inte tidigare har använt några hudvårdsprodukter med medicinska effekter bör ta det lite försiktigt under de första veckorna. Generellt tar det minst ett par veckor för huden att vänja sig vid ett nytt hudvårdsmärke, och när du väljer Dermaceutic som inkluderar aktiva ingredienser som hyaluronsyra och glykolsyra är det inte ovanligt att en del hudreaktioner uppstår.

Det är helt normalt att huden fjällar något de första veckorna när man använder produkter med AHA-syror, eftersom de avlägsnar det övre döda hudlagret. Det kan också hända att du upptäcker finnar, orenheter eller att huden blir ovanligt torr. Det bästa är att använda produkterna lite mer sällan de första veckorna, till exempel varannan dag, tills du märker att huden har vant sig.

Dermaceutics olika produkter

Som vi nämnde ovan så har Dermaceutic delat in sina produkter i sju kategorier som alla har olika syften. För optimal effekt kan du inkludera en produkt från varje kategori i din hudvårdsrutin, eller bara välja de alternativ som passar dig bäst. Gemensamt för dem alla är att de hjälper dig att uppnå en ungdomlig och fräsch hy samtidigt som de minskar acne, orenheter och pigmentfläckar.

CLEANSE Förberedande rengöring

Ett milt rengöringsskum som avlägsnar makeup och orenheter och passar alla hudtyper. Denna produkt gör att huden känns ren, fräsch och härligt återfuktad.

PURIFY Rengör huden

Produkterna i det andra steget rengör huden ytterligare och förbereder den för de övriga produkterna från Dermaceutic. Hit hör till exempel Cleanser 5, Foamer 15 och Mask 15 som avlägsnar orenheter och döda hudceller och drar ihop porerna.

STIMULATE Stimulerar hudens cellförnyelse

I denna kategori finns nattkrämerna Turn Over och Light Ceutic som stimulerar hudens cellförnyelse och förhindrar uppkomsten av pigmentfläckar.

RESTORE Återuppbygger och vårdar huden

Produkterna i kategorin Restore är till för att återfukta, vårda och återuppbygga huden, och är särskilt effektiva efter skönhetsbehandlingar som laser och kemisk peeling. Här ingår krämen Regen Ceutic som återuppbygger huden, Hyal Ceutic som återfuktar, K Ceutic som lugnar och reparerar samt Panthenol Ceutic som lindrar vid torrhet eller irritation.

PROTECT Skyddar huden mot skadlig UV-strålning

Ett viktigt steg för att huden ska förbli så smidig och ungdomlig som möjligt är att undvika solens skadliga UV-strålar. Därför har Dermaceutic inkluderat produkten Sun Ceutic 50+ som återfuktar samtidigt som den skapar en skyddande barriär och förhindrar uppkomsten av pigmentfläckar.

PREVENT Förhindrar uppkomsten av rynkor och fina linjer

I denna kategori finns Dermaceutics mest effektiva produkter såsom C25 Cream som förhindrar skador från fria radikaler, rynkor och oregelbunden hy, kraftfulla Tri Vita C30 med tre olika former av C-vitamin som stimulerar hudens kollagentillverkning, minskar rodnad och förbättrar hudens elasticitet samt serumet Activ Retinol 0.5/1.0 som minskar ålderstecken och stimulerar nybildning av hudens celler.

TARGET

Du som har särskilda hudproblem kan också komplettera din hudvårdsrutin med serumet Derma Lift 5.0 som ger en direkt uppstramande effekt på fina rynkor och slapp hud eller Yellow Cream som är extra effektiv mot pigmentfläckar.

Produktfilter Visar alla 17 resultat
Kategorier
Varumärke
Sortera Efter