Succéföretaget Estée Lauder är ett av världens största skönhetsmärken och har en lång och imponerande historia. Det hela började när amerikanskan Estée Lauder hjälpte sin farbror, som var kemist, med att sälja hans produkter som bland annat inkluderade krämer, parfymer och makeup. Hon blev snabbt fascinerad av skönhetsbranschen och började sälja sin farbrors produkter till sina vänner, till skönhetsbutiker och till hårsalonger.

År 1946 grundade Estée Lauder till slut sitt eget skönhetsmärke med samma namn tillsammans med sin man. Bland de första produkterna som erbjöds fanns en rengöringsolja, en hudlotion och en tjockare hudkräm. Tack vare Estée Lauders fantastiska entreprenörsanda och hennes effektiva produkter blev företaget enormt populärt. Ett bevis på detta är att hon år 1998 figurerade i tidningen Times som en av de mest inflytelserika entreprenörerna det senaste århundradet.

Ett komplett skönhetsimperium

I takt med de ökade framgångarna utökades också Estée Lauders utbud av produkter. Redan år 1953 lanserades märkets första parfym vid namn Youth Dew som bland annat doftar kryddor, rökelse och tolubalsam. Trots att dagens kvinnor ofta föredrar andra typer av parfymer än man gjorde på 50-talet är Youth Dew fortfarande en av företagets bästsäljare, vilket om något är ett bevis på hur träffsäkra Estée Lauders produkter är.

Man började också sälja makeup, och idag är Estée Lauder ett komplett skönhetsimperium med mängder av olika produkter för alla hudtyper. Efter att bara ha sålt sina produkter i USA expanderade man till det anrika varuhuset Harrods i London år 1960 för att sedan bre ut sig över hela världen. Estée Lauder har på senare tid också noterats på New York-börsen och köpt upp flera andra skönhetsföretag såsom La Mer, Bobbi Brown Cosmetics och Smashbox.

Ett nyskapande skönhetsmärke

En av de stora anledningarna till att Estée Lauder har lyckats så bra är alla innovativa idéer som satte en nya standarder i skönhetsbranschen. Bland annat var Estée Lauders filosofi att aldrig sälja något som kunden inte behövde eller ville ha. Hon var också den första som skapade ett serum, en hudvårdsprodukt som idag är standard hos alla skönhetsföretag värda namnet. Innan Estée Lauders första parfym lanserades var det endast män som köpte parfym åt kvinnor. Men eftersom Youth Dew var tänkt att användas i badet blev det fritt fram för kvinnor att köpa produkten när de ville för att skämma bort sig själva.

Estée Lauders olika produkter

Estée Lauders framgångar beror till stor del på att hon visste precis vilka skönhetsprodukter kvinnorna ville ha. Hon var också ärlig och försökte inte sälja något som inte behövdes – tvärtom rekommenderade hon en enkel och snabb hudvårdsrutin på endast tre minuter. Idag kan du hitta all hudvård, makeup och parfym du behöver i Estée Lauders utbud, och nedan har vi sammanställt ett urval av hennes mest populära produkter och produktserier.

RE-NUTRIV Den första lyxcrèmen

Redan år 1956 utvecklade Estée Lauder hudkrämen Re-Nutriv, som lanserades som en lyxcrème innehållandes 26 av de mest dyrbara och sällsynta hudvårdsingredienserna i världen. De var så hemliga att receptet på krämen förvarades i ett kassavalv, och 2016 firade man att krämen varit en av Estée Lauders mest populära produkter under 60 år i rad. Idag ingår fler produkter i serien Re-Nutriv, bland annat en ögonkräm, ett ansiktsserum och en ansiktsmask. Gemensamt för dem alla är att de främjar en ungdomlig hy, reducerar rynkor och fina linjer samt ger dig en intensivt återfuktande upplevelse.

AERIN Estée Lauders barnbarns eget skönhetsmärke

Aerin Lauder, som är Estée Lauders barnbarn, har lanserat ett eget skönhetsmärke med fokus på lyxiga och feminina parfymer. De innehåller exklusiva ingredienser, och man säljer även tillhörande bad- och kroppsprodukter

DOFT Parfymer för både kvinnor och män

Efter att ha lanserat märkets första parfym Youth Dew år 1953 fortsatte Estée Lauder att utveckla dofter med stor framgång. År 1968 lanserade man parfymen Estée, som utvecklades av Estée Lauder själv, med doft av mossa, honung och aldehyd. Och 1985 introducerades den första parfymen för män, Lauder for Men, med doft av enbär, galbanum och mossa. Estée Lauder har också utvecklat ett antal unisexparfymer, till exempel Amber Mystique som doftar rökelse, oud och bärnsten.

MAKEUP Ett stort urval av makeup i alla kategorier

Estée Lauder erbjuder ett komplett utbud av makeup-produkter för alla stilar och behov. Oavsett om du behöver en perfekt foundation, en vattenfast mascara eller en ögonskugga i säsongens färg kommer du hitta vad du söker bland Estée Lauders produkter. Estée Lauder samarbetar också ofta med kända personer som blir ansikten utåt för nya makeup-kollektioner, till exempel Victoria Beckham och Kendall Jenner.

Produktfilter Visar 1 - 24 av 42 resultat
Kategorier
Varumärke
Sortera Efter