Hudvårdsmärket Medik8 lanserades år 2008 av den brittiska farmakologen Elliot Isaacs. Alla produkter utvecklas och tillverkas i en särskild forskningsanläggning i London, och företagets fokus ligger på att erbjuda aktiva ingredienser av medicinsk kvalitet som inte irriterar huden. Man riktar också in sig på att behandla hudproblem som rodnad, torrhet, pigmentering och rynkor. Faktum är att den första produkten från Medik8 var en kräm mot rodnad med 8% K-vitamin, och sedan fortsatte man att utveckla produkter med djupverkande aktiva ingredienser såsom C-vitamin och retinol.

Många kunder uppskattar att Medik8 har en riktigt bra prisbild vilket gör att du får otroligt mycket för pengarna med tanke på de högkvalitativa ingredienser som produkterna innehåller. Idag finns Medik8 i 37 av världens länder, och deras popularitet ökar hela tiden tack vare de prisvärda produkterna som verkligen gör skillnad för din hud.

Red Alert Serum mot rodnad och rosacea

Själva idén till Medik8 uppkom när Elliot Isaacs syster drabbades av hudsjukdomen rosacea som ger rodnad och utslag. Inga produkter hon testade hjälpte, och då bestämde sig Elliot för att själv utveckla en kräm med medicinsk kvalitet för behandling av hudrodnader. Den visade sig fungera utmärkt och blev därmed grunden till Medik8. Produkten finns fortfarande kvar i företagets sortiment och kallas för Red Alert Serum.

Hudvårdsprodukter av medicinsk kvalitet

Elliot Isaacs har studerat både farmakologi och fysiologi på universitetsnivå, och har även givit ut flera studier inom hudvård. Han är också väldigt kunnig när det gäller antioxidanter, vitaminer och andra aktiva ingredienser i hudvårdsprodukter för att på bästa sätt kunna kombinera de ingredienser som kan hjälpa mot olika hudproblem. Medik8 har tillgång till både biokemister, hudterapeuter, forskare och farmakologer vid utvecklingen av företagets produkter, och till skillnad från många andra företag i skönhetsbranschen har man inget emot att ta lång tid på sig vid framställningen av en ny produkt. I vissa fall kan det ta upp till tre år att ta fram ett nytt recept på en avancerad hudvårdsprodukt för att den ska bli så effektiv som möjligt.

Effektiva ingredienser

I många av produkterna från Medik8 använder man vitaminer, bland annat askorbinsyra och retinol. Askorbinsyra är en form av C-vitamin som fungerar som en kraftfull antioxidant och skyddar mot fria radikaler som åldrar huden i förtid. C-vitamin i hudvård kan också stimulera hudens kollagenproduktion samt motverka pigmentfläckar. Retinol är ett annat ord för A-vitamin, som kan göra underverk för huden oavsett problem eller hudtyp. Eftersom A-vitaminens molekyler är väldigt små kan de lätt tränga ned i det mellersta hudlagret för att öka cellförnyelsen och produktionen av kollagen samt minska bakteriebildning, pigmentfläckar och hudens talgproduktion. En annan populär ingrediens i produkterna från Medik8 är teprenone, som minskar rodnad med 30% och lugnar huden vid irritationer. Teprenone är också effektivt mot rynkor och andra ålderstecken.

Sex olika produktserier

För att kunna erbjuda en komplett hudvårdsrutin för alla, oavsett hudtyp, har Medik8 tagit fram sex olika produktserier. De verkar effektivt mot åldrande, acne, torrhet, pigmentfläckar och rodnader, och Medik8 har dessutom ett antal kroppsprodukter. Oavsett vilken av produktserierna du väljer kan du dra nytta av ingredienser som motverkar hudens åldrande för att förebygga rynkor och fina linjer. Alla produkter kommer också i miljövänliga förpackningar, och dofterna är både diskreta och lyxiga på samma gång.

Handgjorda hudvårdsprodukter i begränsad mängd

Produkterna från Medik8 tillverkas för hand i företagets produktionslokaler i England så att de aktiva ingredienserna ska vara så färska och effektiva som möjligt när de når kunden. Medik8 har heller inget stort lager i England, utan produkterna tillverkas när de fått en beställning av sina distributörer. Därför är det sällan deras produkter blir stående på hyllorna, utan större delen av dem säljs kort efter att de levererats ut till butikerna. Detta koncept skiljer sig en hel del från de enorma skönhetsföretag som producerar mängder av produkter som inte sällan säljs till nedsatt pris eftersom butikerna inte hunnit bli av med dem innan utgångsdatum. Du som köper hudvård från Medik8 får alltså ta del av exklusiva hudvårdsprodukter som dessutom är några av de allra effektivaste på marknaden.

Medik8s olika produkter

Medik8 kan med sitt sortiment i sex delar erbjuda hudvård för alla behov och hudtyper. Nedan får du en kort genomgång av de olika produktserierna för att se vilken som passar dig bäst.

SKIN AGEING Motverkar hudens åldrande

Du som har mogen hy eller bara vill motverka rynkor och fina linjer i förtid kan välja produkter från serien Skin Ageing. De innehåller Medik8s tre viktigaste ingredienser för att främja en ungdomlig hy, nämligen CSA (C-vitamin, solskydd och A-vitamin). I denna kategori hittar du produkter som rengöring, serum och dagkrämer.

BLEMISH Motverkar acne

Om du har problem med acne kan du välja produkter från serien Blemish, som är milda och lugnande utan starka kemikalier. Förutom att lugna ned huden och motverka nya finnar och blemmor hjälper produkterna också till att återfukta och rengöra huden på djupet. Här hittar du produkter som rengöringsskum, lermasker och en balanserande ansiktskräm.

PORE REFINING Motverkar stora porer

Med hjälp av ingredienser som extrakt från rödklöver och mandelsyra kan serien Pore Refining från Medik8 minimera dina porer och minska talgproduktionen. Produkterna gör att porernas storlek minskar och att huden känns mjuk och smidig. Här kan du till exempel välja mellan en rengöringsgel, en ansiktsmask med aktivt kol och en ansiktsskrubb.

PIGMENTATION Motverkar pigmentfläckar

Du som drabbats av pigmentfläckar kan med fördel använda produkter från serien Pigmentation, som är extra effektiv tack vare märkets skonsamma patenterade Oxy-R-teknologi som vårdar din hud samtidigt som pigmentfläckarna minskar. Hudtonen blir jämnare och huden får tillbaka sin lyster igen. Här kan du välja mellan produkter som en rengöring, ett serum och en dagkräm. 

REDNESS Motverkar rodnader och rosacea

För att motverka rodnader och lindra rosacea kan du välja produkter från serien Redness. De lugnar och minskar irriterad hud samt jämnar ut en ojämn hudton. I denna kategori finns en lugnande rengöringsprodukt, ett serum och en neutraliserande kräm.

RECOVERY För känslig hy som behöver extra fukt

Om du har extra torr och känslig hy eller kanske precis genomgått en djupverkande skönhetsbehandling eller estetiskt ingrepp kan du använda dig av produkterna i serien Recovery. De återfuktar på djupet och återställer samtidigt hudbarriären. Här kan du välja mellan en djupverkande mask och en vårdande ansiktskräm.

Produktfilter Visar 1 - 24 av 29 resultat
Kategorier
Varumärke
Sortera Efter