Det amerikanska företaget Mene&Moy grundades år 1984 av Romulo Mene, en plastikkirurg från Brasilien, och Lawrence Moy, en amerikansk hudläkare. De erbjuder produkter som tillhör kategorin medicinsk hudvård, vilket innebär att de innehåller mängder av aktiva ingredienser som gör dem mer effektiva än vanliga skönhetsprodukter. Tanken med Mene&Moys produkter är att de ska kunna användas efter kemisk peeling och estetiska kirurgiska ingrepp för att förbättra och underhålla resultatet. Men de passar också dig som söker extra effektiva produkter mot olika hudproblem såsom pigmentfläckar, rynkor och fina linjer eller acne. Tack vare ingredienser som glykolsyra och stabiliserad C-vitamin blir huden mer elastisk och får en helt ny lyster. 

Bevisad anti age-effekt

Hudvårdsprodukterna från Mene&Moy har bevisad effekt på rynkor och fina linjer tack vare ingredienser som är noggrant utvalda med hjälp av plastikkirurger och dermatologer. De är till för dig som söker tydliga resultat i form av en mer ungdomlig och strålande hy. Alla Mene&Moys produkter kännetecknas av de höga koncentrationerna av glykolsyra, som är den populäraste AHA-syran för reducering av rynkor och ålderstecken, i kombination med kraftfulla antioxidanter och vitaminer. För bästa effekt rekommenderar experterna från Mene&Moy en produkt innehållande antioxidanter och solskydd under dagen kombinerat med en mer stimulerande hudkräm under natten.

Vad är glykolsyra?

Glykolsyra är en så kallad AHA-syra (alfahydroxisyra), som är naturligt förekommande i till exempel frukter, växter och mjölkprodukter. De fungerar exfolierande i hudvårdsprodukter eftersom de mycket effektivt kan avlägsna gamla hudceller och aktivera hudens egna cellförnyelseprocess. Eftersom glykolsyrans molekyler är mindre än molekylerna i andra AHA-syror kan den lättare tränga in i huden. Därmed ger den bäst effekt på mogen hy som ser märkbart yngre ut tack vare att tillverkningen av kollagen ökar och gör huden mer fyllig och elastisk. Hudvårdsprodukter med glykolsyra är även effektiva mot hudproblem som pigmentförändringar och acne eftersom de avlägsnar det allra yttersta döda hudlagret.

En komplett hudvårdsserie

Som komplement till skönhetsbehandlingar på salong eller estetiska kirurgiska ingrepp erbjuder Mene&Moy en komplett hudvårdsserie som innehåller både dagkräm, nattkräm, ansiktsmask, solskydd samt vårdande läppglans och kroppskrämer. Mene&Moy tillverkar också djuprengörande peelings mot rynkor, pigmentfläckar och acne. Eftersom de avlägsnar det yttersta hudlagret får huden mer lyster och hudtonen och eventuella rynkor jämnas ut.

Mene&Moys experter har också skapat ett särskilt behandlingsprogram för att stimulera hudens cellförnyelse. Då rekommenderas en vitaliserande produkt med C-vitamin på morgonen samt en produkt som innehåller glykolsyra under natten. Denna kombination av Mene&Moys två effektivaste ingredienser ger ett snabbt resultat i form av en ungdomligare och fräschare hy.

Information till dig som använder Mene&Moy för första gången

Eftersom produkterna från Mene&Moy innehåller många verksamma ingredienser är det viktigt att du introducerar dem långsamt i början. Det är vanligt att få fjällande hud de första två veckorna, ungefär som vid en mild solbränna, eller att huden reagerar genom att du får finnar eller blemmor. Men detta går över så fort din hud har fått vänja sig vid de nya produkterna. Det bästa är att bara använda dem en gång om dagen i början, och gärna varannan dag tills du ser hur huden reagerar. På så sätt kan du få ett så bra resultat som möjligt redan från början och njuta av alla de fördelar som produkterna från Mene&Moy erbjuder.

Mene&Moys olika produkter

Gemensamt för alla Mene&Moys produkter är att de innehåller avancerade aktiva ingredienser som snabbt ger synliga resultat oavsett vilken hudtyp du har. Även om de flesta produkterna kan användas av alla så finns det tre kategorier bland Mene&Moys hudvårdsprodukter som förtjänar lite extra uppmärksamhet.

C-serien - Produkter med ascorbosilane C som aktiv ingrediens

Alla produkter från Mene&Moy med ett C i produktnamnet innehåller den aktiva ingrediensen ascorbosilane C som avger C-vitamin vid kontakt med huden. C-vitamin är en effektiv antioxidant som precis som andra antioxidanter kan neutralisera fria radikaler och föryngra huden. Hudvårdsprodukter som innehåller C-vitamin främjar också produktionen av elastin och kollagen som gör huden mer elastisk och smidig. De rekommenderas särskilt för dig som har pigmentfläckar, rynkor, stora porer eller ojämn hy.

Effektiva hudvårdsprodukter mot acne

Du som är drabbad av acne kan komplettera din vanliga hudvårdsrutin med produkter från Mene&Moys produkter för acne. Det är bl.a. glycolic masque 10 och en revitalizing gel som är särskilt framtagna för att minska fet hy, förbättra hudens struktur och minska talgproduktionen. Dessa produkter är så effektiva att de ofta skrivs ut av hudläkare och dermatologer för behandling av acne. De aktiva ingredienserna består av glykolsyra, kaolin och bentonitlera som avlägsnar orenheter och döda hudceller, rengör huden och reducerar talgproduktionen.

Facial Sunscreen - Rekommenderat solskydd för daglig användning

Att skydda sig mot solens skadliga UV-strålar är nyckeln till en fräsch och ungdomlig hud, och därför rekommenderar experterna på Mene&Moy att du dagligen använder deras produkt Facial Sunscreen som komplement till dina övriga hudvårdsprodukter. Den har en solskyddsfaktor på över 50 SPF, och blockerar både UVA- och UVB-strålar. Tack vare detta skyddar den din hud mot pigmentförändringar samtidigt som den återfuktar huden under hela dagen.

Produktfilter Visar alla 16 resultat
Kategorier
Varumärke
Sortera Efter