Det amerikanska hudvårdsföretaget Murad grundades år 1989 av Dr. Howard Murad, som är en av pionjärerna inom medicinsk hudvård. Efter att själv ha lidit av acne under tonåren ville Murad hjälpa andra med hudproblem, och utbildade sig därför till farmaceut och dermatolog. Idag är han en av USAs främsta experter på hudvård, och genom sitt arbete på University of Los Angeles som assisterande professor i dermatologi har han fått en unik inblick i vad som efterfrågas på marknaden.

Murads hudvårdsprodukter är noggrant utvecklade med effektiva ingredienser som hjälper mot hudproblem som pigmentfläckar, acne, rynkor och celluliter. Målet är att lösa problem och hjälpa kunderna att uppnå en välmående och hälsosam hud oavsett utgångsläge, och Murads produkter älskas därför av både hudterapeuter och privatpersoner världen över.

En ledande visionär inom hudvård

Dr. Murad är något av en legend inom skönhetsbranschen tack vare hans unika inställning till hudvård där han fokuserar minst lika mycket på insidan av kroppen som på utsidan. En kombination av medicinsk hudvård och en inriktning på kroppens välbefinnande är hemligheten bakom produkternas fantastiska effektivitet.

Murad har blivit kallad ”den invändiga hudvårdens fader” tack vare hans banbrytande hudvårdsprodukter som var några av de första som lyckades visa tydliga resultat i form av en synligt yngre hud utan kirurgiska ingrepp. Murad utvecklar nämligen både hudvårdsprodukter och tillskott som bör användas tillsammans för bästa effekt. Detta eftersom huden även påverkas av hur vi mår på insidan. Många av Murads produkter innehåller även AHA-syror som effektivt behandlar huden på djupet för ett ungdomligare utseende.

Vad är AHA-syror?

AHA-syror (alfahydroxisyror) förekommer naturligt i bland annat frukt, och är en mycket populär ingrediens i hudvårdsprodukter eftersom de normaliserar hudens cellförnyelse och avlägsnar det yttersta lagret av döda hudceller. Detta ger en synligt slätare och yngre hud med minskade rynkor och fina linjer. AHA-syrorna ökar också hudens möjlighet att bevara fukt, vilket även det ger ett mer ungdomligt intryck.

Flera banbrytande produkter

Eftersom Dr. Murad började utveckla sina hudvårdsprodukter redan 1989 var han tidigt ute med många av de ingredienser som idag är standard inom medicinsk hudvård. Murad var till exempel ett av de första företagen som lanserade anti age-produkter med stabiliserat C-vitamin och AHA-syror. De var också tidiga med att utveckla en hel hudvårdsserie i syfte att minska hormonförändringarnas påverkan på huden under klimakteriet.

Information till dig som använder Murad för första gången

Eftersom många av Murads produkter innehåller AHA-syror och andra aktiva ingredienser bör du känna till att dessa kan orsaka mindre hudreaktioner under de första veckorna. Detta är helt normalt och beror på att hudens yttersta lager med döda hudceller ”peelas” av för att ge plats åt ny, fräsch hud. Detta kan påminna om en lättare solbränna, och det är inte ovanligt att huden fjällar något eller att den blir lite irriterad. Därför kan det vara bra att introducera produkterna försiktigt genom att bara använda dem varannan dag under den första tiden.

Murads olika produkter

Murad erbjuder ett stort antal olika produkter inom hudvård som bland annat kan hjälpa dig med acne, fet hy, rynkor, stora porer eller pigmentfläckar. Vi har valt ut några av märkets mest banbrytande och avancerade hudvårdsserier som du kan läsa mer om nedan.

AGE REFORM Motverkar hudens åldrande

För att få en så ungdomlig och smidig hy som möjligt kan du använda produkter i serien Age Reform, som bland annat bidrar till att öka produktionen av kollagen och elastin. Det är dessa proteiner som gör huden fyllig och elastisk, och anledningen till att rynkor och fina linjer uppstår med åldern är att kroppen producerar mindre av både kollagen och elastin ju äldre vi blir. Serien Age Reform består av produkter med retinol, AHA- och BHA-syror som även påskyndar cellförnyelsen och avlägsnar det yttersta skiktet av döda hudceller för en ungdomligare och mer fast hy.

BLEMISH Extra effektiva produkter mot acne  

Murad erbjuder också hudvårdsprodukter som är extra effektiva mot acne. De verkar på två nivåer då de både lugnar och läker aktuella acneutbrott på huden samt förhindrar att nya finnar och blemmor uppstår. I stället för att bara verka på ytan tränger ingredienserna djupt ner i huden för ett mer bestående resultat. I denna produktserie finns även kroppsprodukter för behandling av till exempel acne på ryggen. Där är huden tjockare och därmed krävs det också mer effektiva ingredienser.

RESURGENCE Minskar klimakteriets påverkan på huden

Några av Murads mest unika produkter hittar vi i serien Resurgence, som riktar in sig på kvinnor som är i klimakteriet. Dr. Murad upptäckte att hormonförändringarna under klimakteriet är särskilt problematiska för huden eftersom de kan sänka kollagennivåerna med upp till 30%. Detta leder i sin tur till att rynkor och fina linjer utvecklas med snabbare hastighet. Men tack vare Murads produkter i Resurgence-serien kan du återfå en del av fastheten och förhindra att ytterligare rynkor uppstår.

INVISIBLUR Tre produkter i en

Denna revolutionerande produkt från Murad är en kombination av solskydd, anti age och primer. Samtidigt som alla ojämnheter slätas ut återfuktas huden på djupet, och dessutom innehåller Invisiblur SPF 30 som skyddar din hud mot skadliga UV-strålar. Tack vare Invisiblur kan du minimera antalet produkter i badrumsskåpet samtidigt som du får en perfekt grund för makeup.

Produktfilter Visar alla 9 resultat
Kategorier
Varumärke
Sortera Efter