Redken är ett välkänt hårvårdsmärke bland frisörer, stylister och backstage under modeveckorna i Paris, New York och London. Företaget grundades redan år 1960 av modellen och skådespelerskan Paula Kent och kemisten och hårstylisten Jheri Redding. Namnet, som består av en kombination av de första bokstäverna i grundarnas efternamn, blev snabbt synonymt med det allra senaste inom professionell hårvård.

De första produkterna hade lågt pH-värde för att passa känsligt hår, och man introducerade tidigt proteinbaserade hårvårdsprodukter som förbättrar hårets struktur och lyster. Detta blev revolutionerande för företaget som ökade stort i popularitet redan under 60-talet, och sedan dess har de varit ett märke att räkna med inom professionell hårvård och en storfavorit bland både privatpersoner och frisörer. Idag finns Redken representerade i 43 av världens länder, och erbjuder produkter för alla hårtyper och situationer.

Ett vetenskapligt förhållningssätt till hårvård

Att Redken redan på 60-talet hade ett vetenskapligt förhållningssätt till hårvård, i stället för att bara fokusera på skönhet som de flesta andra hårvårdsmärken vid den tiden, är en stor anledning till företagets framgångar. Den första teknologin Redken introducerade i form av proteinbaserade ingredienser och ett lågt pH-värde är fortfarande grunden i produkterna. Men under de över femtio år som har gått sedan Redken grundades har man hunnit med mängder av andra innovationer som förändrat vad som är möjligt att göra inom hårvård. På senare år har Redken till exempel lanserat salongsbehandlingen Chromatics, som förhindrar att håret slits vid färgning genom att i stället stärka det så att färgen håller längre.

Redken var också tidigt ute med att utbilda frisörer att använda deras produkter, vilket gjorde kunderna nöjdare och ökade försäljningen betydligt. Idag fokuserar Redken på tre kärnvärden, inspiration, fashion och innovation, vilket visar att de hela tiden hänger med i de senaste trenderna samtidigt som de satsar på nya innovationer som återigen kan revolutionera hårvårdsbranschen.

Proteinbaserade hårvårdsprodukter

Själva grunden i Redkens alla produkter är proteinbaserade ingredienser som gör håret starkare och friskare. Anledningen till detta är att håret främst består av proteintrådar som skadas vid färgning och användning av varma stylingredskap. Genom att använda schampo, balsam och andra hårvårdsprodukter med proteiner kan man bygga upp håret igen så att det får en bättre struktur och mer lyster.

Redken skapar de senaste hårtrenderna

Ända sedan företaget grundades har Redken velat inspirera hårentusiaster och proffs när det gäller de senaste trenderna. Bland annat är de ett av de ledande hårvårdsmärkena som finns representerade backstage på modeveckorna i Milano, London, Paris och New York. Där är de med och skapar nya hårtrender och inspirerar världens frisörer och stylister inför den senaste säsongen. Redkens filosofi är att håret är din bästa accessoar, och med hjälp av deras produkter kan du alltid få till den senaste frisyren och göra det bästa av ditt hår oavsett kvalitet, hårtyp och stil.

Redkens produkter

Idag kan Redken erbjuda ett av de bredaste utbuden av professionella hårvårdsprodukter. Oavsett om du letar efter ett schampo för färgat hår, en vårdande inpackning eller en behandling mot frissigt hår så har Redken vad du behöver. Märket erbjuder även en separat hårvårdsserie som är speciellt anpassad för män. Här har vi valt ut några av de populäraste produktserierna från Redken

ALL SOFT Mjukgörande produkter för torrt hår

Redkens hårvårdsserie All Soft är en riktig bästsäljare tack vare innovativa ingredienser som Keratin Enrich Complex och Interlock Protein Network som förvandlar ditt torra hår och gör det mjukt och återfuktat. Produkterna innehåller även arganolja som är känd för att stärka håret samtidigt som det blir mjukare och mer lätthanterligt. I serien ingår till exempel schampo och balsam, en inpackning samt produkten Mega Mask som fungerar som en fuktbomb och varar i upp till tre tvättar.

EXTREME Ger skadat och slitet hår förnyad styrka

Tack vare den nya innovationen Interlock Protein Network kan Redkens produktserie Extreme stärka ditt skadade hår och minska antalet brutna hårstrån med 96%. Produkterna innehåller också Redkens Fortifying Complex, som återuppbygger hårets fjällskikt och återställer den inre styrkan i hårfibrerna för att motverka att de bryts. Extreme ger dig ett friskare och starkare hår redan efter tre tvättar. I serien ingår förutom balsam och schampo även en proteinbehandling, ett leave in-balsam och en behandling för kluvna hårtoppar. 

COLOR EXTEND Skyddar och stärker färgat hår

Du som har färgat hår kan med fördel använda Redkens serie Color Extend som gör att din hårfärg håller längre och inte bleknar lika snabbt. Produkterna innehåller Redkens Interlock Protein Network och Charge-Attract Complex som skyddar ditt färgade hår på bästa sätt. Denna hårvårdsserie finns även för blont hår. Förutom schampo och balsam kan du också använda dig av inpackningen Mega Mask som stärker och bevarar hårfärgen samtidigt som den återfuktar håret.

FRIZZ DISMISS Ger mjukhet och fukt till alla hårtyper

Ett frissigt hår kan ofta skapa problem i vardagen, men nu finns Redkens Frizz Dismiss som gör håret mjukare och jämnar ut det med hjälp av en unik Frizz Protection Factor. Serien innehåller luftfuktighetsskydd och värmeskydd utan natriumklorid eller sulfater, och produkterna kan även användas på hår som blivit kemiskt behandlat. Här kan du själv välja hur starkt skydd du behöver för ditt frissiga hår beroende på vilken hårtyp du har och i vilket klimat du lever i. I serien ingår bland annat schampo, balsam, en mjukgörande leave in-kräm samt en lätt mjukgörande lotionspray.

CURVACEOUS Hårvård för alla slags lockar och vågor

Lockigt hår behöver tas om hand noga för att visa sig från sin bästa sida, och med Redkens Curvaceous får dina lockar den behandling de förtjänar. Tack vare Redkens Interlock Protein Network och Curl Memory Complex får lockarna fukt och styrka vilket resulterar i en otrolig glans och följsamhet. Välj mellan schampo, balsam, en leave in-spray, en klimatkontrollerande spraygel och en återfuktande primer.

Produktfilter Visar alla 10 resultat
Kategorier
Varumärke
Sortera Efter