Hudvårdsmärket SkinCeuticals grundades år 1994 i USA av forskaren och den medicinska rådgivaren Dr. Sheldon Pinnell, som är expert på antioxidanters påverkan på huden. SkinCeuticals produkter är baserade på avancerad forskning för att effektivt kunna sakta ned hudens åldrande och hjälpa mot ett flertal olika hudproblem. Företaget har flera patent på exklusiva innovationer inom hudvård, och samarbetar med ledande forskare inom både kemi, biologi och biofysik för att utveckla de senaste och mest effektiva hudvårdsprodukterna.

Banbrytande forskning

SkinCeuticals hudvårdsprodukter har kunnat utvecklas tack vare Dr. Pinnells mångåriga forskning om hudcancer och hur man kan förhindra hudens åldrande. En stor del av hans forskning handlar om antioxidanter, och för bästa effekt av SkinCeuticals produkter rekommenderar han en kombination av en kräm som innehåller antioxidanter och ett solskydd som skyddar mot fria radikaler.

Ett stort genombrott kom år 1997 då SkinCeuticals förändrade hudvårdsbranschen genom att lansera de två produkterna Serum 10 och Serum 15 som innehöll antioxidanten L-askorbinsyra. De visade sig vara mycket effektiva tack vare den typ av C-vitamin som använts samt produktens pH-värde och ingrediensernas koncentration. Tack vare denna upptäckt fick SkinCeuticals ett av sina värdefulla patent som gör att de än idag är det enda hudvårdsmärke som kan använda denna unika och banbrytande formula som neutraliserar fria radikaler och förbättrar hudens utseende.

Vad är antioxidanter och fria radikaler?

Antioxidanter är molekyler som förhindrar att andra molekyler oxiderar. Det finns fem olika sorters antioxidanter i kroppen, och när det gäller hudvård är de särskilt viktiga för att skydda oss från fria radikaler som bland annat bildas när vi åldras. Fria radikaler kan också bildas när du exponeras för till exempel föroreningar, UV-strålning eller cigarettrök. För att motverka rynkor kan man använda sig av hudvårdsprodukter som innehåller antioxidanter, och då är det främst C-vitamin, E-vitamin och ett antal antioxidanter från växter såsom blåbär, granatäpple och ginko biloba som har störst effekt.

Förebygga, skydda och korrigera

SkinCeuticals produkter rekommenderas av hudvårdsexperter, plastikkirurger och dermatologer över hela världen, och är också kända för att förlänga resultatet av olika estetiska behandlingar. Deras unika koncept för att erbjuda dig ett så bra resultat som möjligt oavsett hudtyp består av tre steg – en förebyggande produkt, en solskyddsprodukt och en produkt som korrigerar eventuella hudproblem. Gemensamt för all hudvård från SkinCeuticals är att man erbjuder noga utvalda ingredienser, avancerad medicinsk hudvård som hjälper mot många olika hudproblem och har fokus på antioxidanter som minskar skador från fria radikaler såsom rynkor, fina linjer och pigmentfläckar.

Information till dig som använder SkinCeuticals för första gången

Som alltid när man använder nya hudvårdsprodukter är det bra att ta det lite försiktigt i början. Detta gäller särskilt inom medicinsk hudvård eftersom produkterna från SkinCeuticals och liknande märken innehåller djupverkande aktiva ingredienser som gör dem extra effektiva. Vi rekommenderar därför att du börjar med att använda dina produkter varannan dag under de första veckorna för att se hur din hud reagerar.

SkinCeuticals olika produkter

SkinCeuticals är ett brett hudvårdsmärke som erbjuder allt ifrån solkrämer och ögonserum till läpprodukter och kroppsbehandlingar. Men oavsett vilken del av huden du vill behandla så når du den bästa effekten med SkinCeuticals rekommenderade tre stegsprogram.

PREVENT Skyddar och föryngrar din hud

Det första steget i hudvårdsrutinen är att skydda din hud och förbättra dess utseende med hjälp av produkter som innehåller SkinCeuticals patenterade formula med antioxidanter. Dit hör ett antal krämer och serum som gör huden jämnare och minskar rynkor och fina linjer. Dessutom skyddar antioxidanterna mot skador från fria radikaler och annan miljöpåverkan på huden.

PROTECT Dagligt solskydd  

Precis som de flesta professionella hudvårdsmärken vet SkinCeuticals hur viktigt det är att skydda sig mot solen. Därför är det andra steget i deras program ett bredspektrum-solskydd med kemikaliefria UV-filter som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning. Solskyddsprodukten kan användas året runt för att fördröja de tecken på för tidigt åldrande som orsakas av solen.

CORRECT Förbättrar olika hudproblem

Ännu ett viktigt steg i den dagliga hudvårdsrutinen är de produkter som kan förbättra olika slags hudproblem såsom rynkor, ojämn hudton eller pigmentfläckar. SkinCeuticals erbjuder till exempel krämer, serum och ansiktsmasker som ger din hud ett mer hälsosamt och ungdomligt utseende samtidigt som de är anpassade efter de problem du vill rätta till.

Produktfilter Visar alla 7 resultat
Kategorier
Varumärke
Sortera Efter