10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022

Publicerat av Katia Duca den

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 1

.

Bentley for men intense – en liköramber med pondus

Från berömda lyxbilsvarumärket Bentley kommer en doft som för drygt 400kr får dig att lukta len, kraftig och sofistikerad! Alla kan naturligtvis bära den, men när jag känner den föreställer jag mig en elegant och välklädd man med en cigarr i ena handen och ett glas whiskey i den andra sittande i en läderfåtölj…tänk lite Al Pacino i Gudfadern…han är självsäker, framgångsrik och kanske till och med äger sin egen firma. Det finns en ljuvligt rik, smörig ton av rom i hjärtat som smälter vackert med kanelen för att skapa en kryddad cocktailkänsla. Rökelse, cederträ och läder ger en rökig, sensuell bas. En sofistikerad, långvarig, gentlemannadoft som kan konkurrera med nischflaskor som kostar flera gånger sitt pris.

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 2

.

Rochas Moustache – elegans i särklass

Vad skulle du säga om att köpa en Champagneflaska för samma pris som du köper ett billigt vin? Rochas Moustache är verkligen värt mycket mer än sitt pris, det är en träig vanilj-amber parfym med inslag av citrus och ros men så välbalanserad i sin komplexitet att den kan bäras även av någon som ej gillar gourmander. Det finns något som bara luktar stiligt i denna doft, som en man som är framgångsrik men inte arrogant för att han vet att han är bäst men inte behöver bevisa det för någon. 

Det skadar inte heller att parfymen är extremt lik Tuxedo från Yves Saint Laurent exklusiva linje… Är den lika bra som Tuxedo? Självklart inte. Men det är en superb ersättare och för priset är det en absolut stöld.

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 3

.

Burberry London for men – en tidlös klassiker 

Skapad år 2006 av berömda parfymören Antoine Maisondieu, Burberry London för män, en doft som värmer och omfamnar den som bär den och luktar inte alls föråldrad. En varm, söt, balsamisk piptobaksdoft som har inslag av läder, lavender och tydliga noter av kanel. Klassiskt och elegant, den är en doft för de som gillar en härlig sötma utan att vara för mycket. Alla kan ha på sig vad de vill, men jag håller definitivt med att även en kvinna skulle kunna bära denna (jag har själv burit Tobacco Vanille och andra s.k.´manliga´ dofter i åratal!). Detta är en perfekt doft för någon i 30-50-årsåldern, för de kallare månaderna. Det är ett säkert kort som brukar uppskattas av de flesta och det finns väldigt lite risk att den förolämpar någon om du inte ta på dig lite för många sprut. 

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 4

.

Guess Indigo for men – för dem som alltid dras till blåa dofter

Guess Indigo for men är inte den typiska blå doften, den är väldigt unik eftersom den tar till sig nyanser av fikon samt kokos. Man kan tydligt känna både den gröna nyansen av fikonlöven men även dess mjölkiga aspekt som ger mig ett intryck av sandelträ snarare än kokos. Den är egentligen inte alls fruktig men bara väldigt len och mjölkig och den smälter sömlöst in i din hud, den luktar absolut inte solkräm men det påminner om andra blåa dofter när den torkat in, eftersom den har en ambroxan bas som lämnar ett långt intryck och ett fint doftmoln. Mycket underskattad och originell doft som jag bedömer 100% unisex och 100% läckert! 

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 5

.

CK Obsession for men – oldie but goodie

Vem har inte haft CK Obsession på 90-talet? Kanske är den lite ´gammaldags`och det finns naturligtvist många modernare tolkningar på en manlig aromatisk amber men jag finner inte ett dugg otroligt att det har hållit ut så länge och att den fortfarande är väldigt populär. Jag njuter av den varma, kryddiga, pudriga kanelöppningen, som blir mer raffinerad när den torkar in, tillsammans med distinkt vanilj, honung, muskotnöt och amberackorden. Jag misstänker dock starkt att den har omformulerats de senaste åren då den inte verkar vara samma kraftfulla doft från minnet jämfört med de äldre formuleringar… Bäst att överspruta vid applicering då!

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 6

.

John Varvatos – Vintage – het kryddig barbershop

Vintage från Varvatos är något för dem som gillar en klassisk fougere med lavendel, men vill ha något mer annorlunda. Varvatos fougere är mörkare än den typiska fougeren. Det här är inte ”tungt” men det är väldigt närvarande. De mörkare noterna (särskilt tobaken, till min näsa) ger denna en tyngd som många fougeres saknar. Denna tyngd gör att den här verkar bättre lämpad för svalare väder. Namnet ”Vintage” är mer passande nu än när det släpptes, Vintage är en mycket elegant version av 90-talets fougere. Jag tycker att den är en väldigt välbalanserad doft. De mörkare och ljusare nyanserna smälter oerhört väl ihop. Den är säker men inte tråkig. Den har en klassisk känsla men också modernare än de 90-talsdofter som den påminner så mycket om. Den är mycket mindre söt än många moderna´dejt-dofter´, men inte heller super torr. Det finns till och med en aning av fruktighet i öppningen. Jag är väldigt imponerad av den här och kan inte annat än rekommendera ett köp! (Varvatos har för övrigt tyvärr gått i konkurs och finns inte oändligt med flaskor!)

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 7

.

Replay Signature for men – billigaste kapet

Gillade du Fahrenheit här kommer en doft som är i samma kategori, (men inte en kopia!), lätt att använda och kommer att vara perfekt i en träningsväska eller på resan, eller varför inte att ta med sig till kontoret och slänga i en låda i nödfall. En klassisk doftprofil som många tycker om och kommer att vara perfekt till alla sammanhang, såväl i kontorsutrymmen som på gymmet! Hållbarheten kunde bli bättre men det gäller att ta med sig flaskan om man vill (eller köpa en travel spray) och plunta under dagen. 

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 8

.

Encre Noire á l´Extreme – vetiver deluxe

En av mina favorit parfymörer, Nathalie Lorson skapade denna vackra hyllning till vetiver, det gudomliga gräset! Gillar du inte vetiver är det nog inte detta något för dig. Man måste också gilla djupa balsamiska noter som kåda och benzoin, men även cypress för att uppskatta Encre Noire. Den är mörk och mystisk, en doft som jag ser på en person som är lite hemlighetsfull, inåtriktad och komplicerad. Det luktar som en blandning av blyertsspån, rökelse och en rökig mystisk skog på natten. Något ljus finns i öppningen där jag kan känna en lätt boozy nyans. Föredrar detta framför Chanel Sycomore EDT faktiskt. Mörk, djup och fyllig plus lite sötma. Intressant nog tycker jag inte att doften är smutsig alls. Det är faktiskt väldigt smidig, men inte för alla. Unik och extremt magnetiskt. I en niche flaska skulle den kosta över 2000kr. 

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 9

.

Roberto Cavalli Uomo – italian style

En för de män som vågar sig på den sötare doftvägen… Cavalli Uomo är en doft i ´italiensk´stil, inte för en man som lever i kavaj och neutrala färger, snarare för en man som har ett mycket aktivt och dynamiskt liv och gillar att sticka ut. Den är väldigt violtung, så jag var lite osäker på hur ”maskulin” den skulle vara, och även om den nästan är en unisexdoft känner jag mig definitivt väldigt säker på att en man ska bära den! Violen känns hela tiden, men när den torkar ner kommer honungen och patchouli igenom, och så småningom cederträet. Den blir bara bättre och bättre under tiden den utvecklas, och den håller väldigt länge! Det är dock en väldigt intim doft, sitter direkt på huden och lämnar inte riktigt en stor doftmoln. Perfekt till kontor och vardag. 

10 Plånboksvänliga Dofter För Män Till Hösten 2022 10

.

Karl Lagerfeld Bois d´Ambre

Jag har aldrig hört någon tala om den här fantastiska doften, synd för den är en relativt ny parfym (från 2021) och det kostar inte mycket, men det är helt klart värt mer än sitt pris! Det är en komplex amber med nötiga inslag och andra aromatiska örter…när den torkar känner jag någon slags choklad/patchouli i botten som ger ett fint djup till hela kompositionen. Den håller fantastiskt bra på huden och ger ett fint doftmoln tack vare en stor dos ambroxan. Full poäng för min del och önskar flera visste om denna pärla! 

Håll utkik efter flera förslag om underbara dofter på you.se och följ oss på instagram @you.sverige

Låt oss också veta vilka som är dina favoriter till höstsäsongen via kommentarsfälten!

Vi önskar er en fantastisk fin höst

Katia @thebudgetperfumista


Katia Duca

Katia - kronisk parfymfantast från Italien med en passion för dofter av alla slag, följ gärna min instagramkonto @thebudgetperfumista för mer insikt om olika budgetvänliga dofter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.