Gratis Frakt

 

1-2 vardagar leverans

 

Äkta varor & Nöjd kund garanti

Parfym

Vi på YOU.se älskar parfym! En parfym förstärker din personliga stil och kan dessutom ha en positiv effekt på vårt humör och välbefinnande genom att aktivera olika sinnen och känslor. En doft kan även skapa en känsla av lugn, avkoppling och lycka, och därmed höja vår självkänsla och självbild. Det finns en doft för alla - Här har vi samlat vårt sortiment av dofter för alla olika stilar och tillfällen!

Läs mer om Parfym

Välkommen in i en värld där dofter förvandlas till konst, personlighet och stil. Parfymer har hängt med oss på vår resa genom livet - från tonåren till sofistikerade val för våra vuxna jag. Men varför är vi så förtjusta i dessa doftblandningar, och hur växer parfymmarknaden idag? Häng med på en äventyrlig resa i parfymernas värld där vi utforskar historia, trenden kring doftnoter och hur vi kan hitta den perfekta doften för oss själva!

Parfymer genom tiderna

Parfymens historia sträcker sig ända tillbaka till antikens Egypten, där man använde doftande oljor för både ritualer och personlig hygien. Sedan dess har parfymer utvecklats genom årtusenden av experiment och innovation. Romarna hade tre huvudtyper av dofter: rökelse, parfymerade oljor och väldoftande krämer. Under medeltiden blev parfymer populära bland europeiska kungligheter. På 1800-talet exploderade parfymindustrin, och det var här som många klassiska dofter som vi känner igen idag föddes.

Huvudnoterna i parfymernas melodi

Varje parfym består av en symfoni av doftnoter, som tillsammans skapar en harmonisk upplevelse. De tre huvudnoterna är:

  • Toppnoter: De första dofterna du känner när du sprayar parfymen. Dessa försvinner oftast snabbt och ger plats åt hjärtnoterna.
  • Hjärtnoter: Hjärtat i parfymen representerar dess känsla och skapar en längre bestående upplevelse.
  • Basnoter: De djupaste och mest varaktiga dofterna som ligger kvar på huden efter att topp- och hjärtnoterna försvunnit.

Vad är en parfym egentligen?

En parfym är en doftblandning som består av eteriska oljor, alkohol och vatten. Den är gjord för att ge en behaglig lukt på kroppen och hålla borta oönskade dofter. Det finns många olika typer av parfymer, inklusive eau de parfum, eau de toilette och eau de cologne. De skiljer sig åt i styrka och koncentration av dofter. Eau de parfum är den starkaste av tre, medan eau de toilette är något svagare och eau de cologne är den svagaste av tre.

Vem säger att dofter bara är för ett kön?

Tidigare var det vanligt att parfymer var uppdelade i kvinnor och män, men idag försvinner gränserna alltmer när det gäller unisexdofter. Inget säger att du bara ska bära en doft baserat på ditt kön – det är doftens samspel med din egen personliga, unika kemi som spelar störst roll. Så it's time to think outside the (perfume) box!

From niche to mainstream: nya dofter tar över scenen

Skräddarsydda dofter och nischmärken växer sig allt starkare och utmanar de storskaliga parfymmärkena på marknaden. Dessa indieparfymer fokuserar ofta på exklusiva ingredienser och unika doftnoter – det är här du hittar både avantgardistiska och nostalgiska dofter. Om du är trött på att alla parfymer luktar likadant, så kan nischmärken vara din nästa destination!

Hur hittar jag min signaturdoft?

Att välja den perfekta parfymen är som att gå på dejt – ibland måste du träffa en hel drös kandidater innan du hittar din perfekta match. Här är några tips för att hitta din signaturdoft:

  1. Testa olika doftfamiljer: Hitta en grundläggande kategori av parfymer du gillar – till exempel blommiga, träiga, fruktiga eller aromatiska.
  2. Använd prov: Ta hem några prov för att prova hur parfymen utvecklas på din hud under dagen.
  3. Ge det tid: En parfym doftar olika på alla - låt den utvecklas på din hud och känn in alla huvudnoterna innan du bestämmer dig.

En annan sak att tänka på är var man ska använda parfymen. Ska man använda den på en daglig basis eller är det en parfym som ska användas till mer speciella tillfällen? För daglig användning kanske en mer subtil, blommig doft passar bäst, medan en mer kryddig, intensiv doft kan vara lämpligare för specialtillfällen och festligheter.

Sist men inte minst, är det viktigt att välja en parfym som man trivs med och som passar ens personlighet. Att välja rätt doft kan också höja självförtroendet och göra att man känner sig extra fräsch och ren.

Var ska man applicera parfym?

Den vanligaste platsen att applicera en parfym är på handlederna. Detta beror på att pulsen på handlederna hjälper till att sprida doften. Men det finns andra kroppsdelar som också fungerar bra, såsom på halsen och bakom öronen.

Hur förvarar man parfymer?

Parfymer ska förvaras på en sval och torr plats, borta från direkt solljus. De ska också förvaras i sina ursprungliga flaskor med lock på för att förhindra att doften försvagas.

Filtrera
Jämför produkter (0)
Diesel Only The Brave Street edt 50ml

Diesel Only The Brave Street edt 50ml

Diesel Only The Brave Street eau de toilette 50ml är en doft som utstrålar självförtroende och mod. Med en kraftfull blandning av friska citrusnoter och varma trätoner, ger denna doft en energisk oc..

419 SEK 579 SEK
Viktor & Rolf Spicebomb Extreme edp 90ml

Viktor & Rolf Spicebomb Extreme edp 90ml

Viktor & Rolf Spicebomb Extreme eau de parfum 90ml är en doft som tar dig med på en resa av maskulinitet och sensualitet. Med en kraftfull blandning av kryddor och orientaliska noter, ..

1.439 SEK
Armaf Club De Nuit Intense Man edt 105ml

Armaf Club De Nuit Intense Man edt 105ml

Armaf Club De Nuit Intense Man eau de toilette 105ml är en doft som tar dig till en annan dimension. Med dess unika egenskaper och karaktärer ger den en kraftfull och förförisk aura...

479 SEK
Juicy Couture Viva La Juicy edp 100ml

Juicy Couture Viva La Juicy edp 100ml

Juicy Couture Viva La Juicy eau de parfum 100ml är en doft som tar dig med på en resa av fruktiga och blommiga noter. Denna feminina och sensuella doft har en unik blandning av mandarin, jordg..

619 SEK 1.030 SEK
Dolce & Gabbana L'Impératrice edt 100ml

Dolce & Gabbana L'Impératrice edt 100ml

Dolce & Gabbana L'Impératrice eau de toilette 100ml är en doft som tar dig med på en resa av fruktiga och blommiga noter. Med en unik blandning av vattenmelon, kiwi och rosa persika ..

689 SEK 1.065 SEK
Lattafa Perfumes Khamrah edp 100ml

Lattafa Perfumes Khamrah edp 100ml

Toppnoter: Bergamott, Kanel, Muskotnöt Hjärtnoter: Dadlar, Lily Of The Valley, Pralin, Tuberose Basnoter: Tonkaböna, Bensoin Laos, Myr..

519 SEK
Lattafa Perfumes Asad edp 100ml

Lattafa Perfumes Asad edp 100ml

Toppnoter: Svartpeppar, Tobak, Ananas Hjärtnoter: Patchouli, Kaffe, Iris Basnoter: Vanilj, Amber, Bensoin, Labdanum, Trä-ackord ..

320 SEK
Coty Exclamation edc 50ml

Coty Exclamation edc 50ml

Coty Exclamation eau de cologne 50ml är en doft som fångar uppmärksamheten med sin unika blandning av fruktiga och kryddiga noter. Denna ikoniska doft har varit en favorit i över tre decennier..

179 SEK
Calvin Klein CK One edt 200ml

Calvin Klein CK One edt 200ml

CK One från Calvin Klein, som skapades av Alberto Morillas och Harry Fremont och släpptes på marknaden under 1994, är en citrusdoftande parfym som lämpar sig för både män och kvinnor. ..

559 SEK 759 SEK
Juicy Couture Viva La Juicy edp 50ml

Juicy Couture Viva La Juicy edp 50ml

Viva La Juicy eau de parfum 50ml är en ljuvlig doft som fångar essensen av glamour och lyx. Med noter av saftiga bär, blommor och vanilj skapar denna doft en sensuell och feminin aura. Den unika s..

529 SEK 715 SEK
Afnan 9pm edp 100ml

Afnan 9pm edp 100ml

Afnan 9pm Eau de Parfum 100ml är en oemotståndlig doft som kommer att förvandla din vardag till en glamorös upplevelse. Med dess unika blandning av fruktiga, blommiga och träiga tone..

415 SEK
Dior Sauvage edt 100ml

Dior Sauvage edt 100ml

Dior Sauvage eau de toilette 100ml är en doft som fångar den vilda andan av naturen. Denna unika doft är skapad för den moderna mannen som söker en frisk och maskulin doft. Med noter av bergamott,..

1.489 SEK
Versace Eros edt 100ml

Versace Eros edt 100ml

Denna parfym för män från Versace är inspirerad av den grekiska mytologin, med målet att släppa fri den ohämmade passionen och att betona våra begär. Parfymen skapades av Aurelien Guichard och dess na..

939 SEK 1.000 SEK
Paco Rabanne 1 Million edt 100ml

Paco Rabanne 1 Million edt 100ml

Denna parfym för män är en fräsch, sexig och sensuell blandning inspirerad av Paco Rabannes metalliska mode och skapad i samarbete med Olivier Pescheux, Michel Girard och Christophe Raynaud. Tillsamma..

1.049 SEK 1.120 SEK
Britney Spears Fantasy edp 100ml

Britney Spears Fantasy edp 100ml

Britney Spears Fantasy eau de parfum 100ml är en doft som tar dig med på en resa genom en fantasivärld av söta och fruktiga toner. Denna unika doft har en förförisk blandning av röda bär, exotiska b..

359 SEK 575 SEK
Hugo Boss The Scent edt 200ml

Hugo Boss The Scent edt 200ml

Hugo Boss The Scent eau de toilette 200ml är en oemotståndlig doft som fångar dina sinnen och skapar en minnesvärd upplevelse. Med sin unika kombination av ingredienser, inklusive ingefära och man..

1.269 SEK 1.615 SEK
Dolce & Gabbana Light Blue edt 100ml

Dolce & Gabbana Light Blue edt 100ml

Den populära sommardoften Light Blue från Dolce & Gabbana, som släpptes år 2001, är en avslappnad, luftig, fruktig och blommig parfym som spelar på den sicilianska sommaren. ..

849 SEK 1.155 SEK
Sarah Jessica Parker Lovely edp 100ml

Sarah Jessica Parker Lovely edp 100ml

Lovely är den första parfymen av Sarah Jessica Parker. En blommig doft med träiga inslag som fångar elegansen hos en klassisk parfym med precis rätt mängd av sensualitet! ..

339 SEK 660 SEK
Paco Rabanne 1 Million edt 200ml

Paco Rabanne 1 Million edt 200ml

Denna parfym för män är en fräsch, sexig och sensuell blandning inspirerad av Paco Rabannes metalliska mode och skapad i samarbete med Olivier Pescheux, Michel Girard och Christophe Raynaud. Tillsamma..

1.469 SEK
Lattafa Perfumes Yara edp 100ml

Lattafa Perfumes Yara edp 100ml

Toppnoter: Mandarin, Heliotrop, Orkidé Hjärtnoter: Tropiska noter, Gourmand-ackord Basnoter: vanilj, Sandelträ, Mysk ..

379 SEK
Calvin Klein Obsession for Men edt 125ml

Calvin Klein Obsession for Men edt 125ml

Calvin Klein Obsession for Men eau de toilette 125ml är en doft som väcker passion och besatthet. Med sin maskulina och sensuella blandning av kryddor, trä och bärnsten, ger denna doft en oemotstå..

419 SEK 850 SEK
Jessica Simpson Fancy edp 100ml

Jessica Simpson Fancy edp 100ml

Fancy av Jessica Simpson är en Oriental vanilj doft för kvinnor. Fancy lanserades 2008. Näsan bakom denna doft är Alexis Dadier. Toppnoterna är päron, aprikos och röda bär; Hjärtnoter är gardenia, ja..

689 SEK
Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh edt 75ml

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh edt 75ml

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh eau de toilette 75ml är en förtrollande doft som fångar essensen av en blomstrande trädgård på en varm sommardag. Med noter av grapefrukt, päron, jordgubbar och vi..

989 SEK 1.005 SEK
Dolce & Gabbana The One for Men edt 50ml

Dolce & Gabbana The One for Men edt 50ml

Efter att Dolce & Gabbana skapat doften The One för kvinnor, som blev mycket populär, lanserade märket i mars år 2008 denna maskulina version av den framgångsrika parfymen. När Stefano Gabbana ska..

629 SEK 805 SEK
Hugo Boss The Scent for Her edp 50ml

Hugo Boss The Scent for Her edp 50ml

Hugo Boss The Scent for Her eau de parfum 50ml är en oemotståndlig doft som fångar essensen av femininitet och självsäkerhet. Med en sofistikerad blandning av fruktiga, blommiga och träiga not..

839 SEK 1.130 SEK
Lancome La Vie Est Belle edp 50ml

Lancome La Vie Est Belle edp 50ml

Lancomes parfym La Vie Est Belle släpptes på marknaden under hösten 2012 och önskar förkroppsliga naturlig och enkel skönhet. Doften är inspirerad av lycka och att kunna se det goda i de små sakerna. ..

1.109 SEK
JOOP! Homme edt 125ml

JOOP! Homme edt 125ml

Med JOOP! Homme eau de toilette 125ml kan du njuta av en unik och förförisk doft som kommer att få dig att sticka ut från mängden. Denna kraftfulla och maskulina doft är perfekt för den självsäkra..

439 SEK 640 SEK
Viktor & Rolf Spicebomb Extreme edp 50ml

Viktor & Rolf Spicebomb Extreme edp 50ml

Viktor & Rolf Spicebomb Extreme eau de parfum 50ml är en doft som tar dig till en annan dimension. Den har en stark och kryddig karaktär med noter av tobak och läder som ger ..

950 SEK 975 SEK
Hugo Boss Hugo Deo Stick 75ml

Hugo Boss Hugo Deo Stick 75ml

Hugo Boss Hugo Deo Stick 75ml är den ultimata lösningen för en fräsch och behaglig känsla hela dagen. Denna deodorantstick har en unik formula som ger en långvarig skydd mot svett och oönskad lukt..

229 SEK 275 SEK
Bentley For Men Intense edp 100ml

Bentley For Men Intense edp 100ml

Bentley For Men Intense eau de parfum 100ml är en doft som tar dig med på en resa av elegans och stil. Med noter av svartpeppar, läder och cederträ, ger denna parfym en intensiv och sofistikerad d..

449 SEK 795 SEK
Montblanc Individuel Pour Homme edt 75ml

Montblanc Individuel Pour Homme edt 75ml

Parfymen Individuel från Montblanc är en doft för män som lockar och förför med orientaliska och träiga inslag. Doften, som lanserades år 2003, är skapad av Pierre Bourdon och kommer i en ljus, snygg ..

459 SEK 645 SEK
DKNY Be Delicious edp 100ml

DKNY Be Delicious edp 100ml

Denna doft är en frisk och fräsch doft som omfamnar dig med sin ljuvliga doft. Med DKNY Be Delicious eau de parfum 100ml kan du njuta av en långvarig och härlig doft som ger dig en känsla av..

799 SEK 899 SEK
Cerruti 1881 Women edt 100ml

Cerruti 1881 Women edt 100ml

Denna parfym för kvinnor, som snabbt blev en klassiker för designern Nino Cerruti efter att den lanserats på marknaden under år 1995, är skapad av Claire Cain och kommer i en flaska som är designad av..

489 SEK 840 SEK
Azzaro The Most Wanted Parfum 100ml

Azzaro The Most Wanted Parfum 100ml

Azzaro The Most Wanted Parfum 100ml är en doft som fångar uppmärksamhet och väcker stora känslor. Med en unik blandning av kryddiga, träiga och orientaliska noter skapar denna parfym en varm o..

1.055 SEK
Calvin Klein CK Be edt 200ml

Calvin Klein CK Be edt 200ml

Idén bakom denna silkiga och sexiga parfym från Calvin Klein är att du ska vara dig själv. Den fräscha och träiga doften - som lämpar sig för både män och kvinnor - kommer i en klassiskt sotad, svart,..

469 SEK 845 SEK
Lattafa Perfumes Oud For Glory Bade'e Al Oud edp 100ml

Lattafa Perfumes Oud For Glory Bade'e Al Oud edp 100ml

Lattafa Perfumes Oud For Glory Bade'e Al Oud eau de parfum 100ml är en lyxig doft som utstrålar elegans och raffinement. Med en blandning av kryddiga och träiga noter ger denna parfym en v..

389 SEK
Davidoff Cool Water Men edt 125ml

Davidoff Cool Water Men edt 125ml

Davidoff Cool Water Men eau de toilette 125ml är en frisk och maskulin doft som tar dig med på en resa till havet. Med sin unika blandning av mint, lavendel och sandelträ ger denna doft en känsla ..

499 SEK 760 SEK
Alyssa Ashley Vanilla edc 100ml

Alyssa Ashley Vanilla edc 100ml

Alyssa Ashley Vanilla eau de cologne 100ml är en ljuvlig doft som omedelbart fångar dina sinnen. Med en unik kombination av vanilj och andra naturliga ingredienser, ger denna doft en lugnande och ..

189 SEK 229 SEK
Elizabeth Arden Green Tea Lavender edt 100ml

Elizabeth Arden Green Tea Lavender edt 100ml

Elizabeth Arden Green Tea Lavender eau de toilette 100ml är en förförisk doft som kombinerar friskheten från grönt te med lugnande lavendel. Denna unika doft ger en känsla av fridfullhet och avsla..

209 SEK 380 SEK
Escada Magnetism edp 75ml

Escada Magnetism edp 75ml

Escada Magnetism är en förförisk och sensuell doft som fångar din uppmärksamhet från första stund. Med en utsökt blandning av fruktiga och blommiga noter skapar denna eau de parfum en unik upple..

549 SEK 850 SEK
Hermès Terre D'Hermes Parfum 75ml

Hermès Terre D'Hermes Parfum 75ml

Hermes Terre D'Hermes Parfum 75ml är en doft som tar dig på en resa genom naturen. Med dess jordiga och träiga noter, blandat med friska citrusfrukter och kryddor, ger denna parfym en unik och sof..

1.479 SEK 1.530 SEK
Dior Sauvage edt 200ml

Dior Sauvage edt 200ml

Dior Sauvage eau de toilette 200ml är en doft som tar dig med på en resa genom vilda landskap. Med dess unika sammansättning av bergamott, ambroxan och patchouli ger den en fräsch och maskulin dof..

2.039 SEK
Azzaro Wanted by Night edp 100ml

Azzaro Wanted by Night edp 100ml

Azzaro Wanted by Night eau de parfum 100ml är en förförisk doft som omedelbart fångar uppmärksamheten. Med en unik kombination av kryddiga och träiga noter skapar denna doft en mystisk och sofistike..

1.019 SEK
Ralph Lauren Ralph edt 30ml

Ralph Lauren Ralph edt 30ml

Ralph Lauren Ralph eau de toilette 30ml är en doft som fångar essensen av ungdomlig entusiasm och självförtroende. Denna uppfriskande doft öppnar med en explosion av mandarin och äpple, följt av en ..

419 SEK 645 SEK
Aquolina Pink Sugar edt 100ml

Aquolina Pink Sugar edt 100ml

Aquolina Pink Sugar eau de toilette 100ml är en förförisk doft som tar dina sinnen på en sockrig resa. Med noter av vanilj, karamell och jordgubb, ger denna doft en varm och mysig känsla samtidigt..

269 SEK 450 SEK
Hugo Boss Hugo Dark Blue edt 75ml

Hugo Boss Hugo Dark Blue edt 75ml

Hugo Boss Hugo Dark Blue eau de toilette 75ml är en doft som omedelbart fångar uppmärksamheten. Med en unik blandning av kryddiga och träiga noter, skapar denna doft en oemotståndlig aura av masku..

429 SEK 590 SEK
Hugo Boss Hugo Deep Red edp 90ml

Hugo Boss Hugo Deep Red edp 90ml

Hugo Boss Hugo Deep Red eau de parfum 90ml är en doft som fångar uppmärksamheten med sin djärva och förföriska karaktär. Med en unik blandning av fruktiga och blommiga noter, ger denna doft en stark..

455 SEK 840 SEK
Versace Eros edt 200ml

Versace Eros edt 200ml

Versace Eros eau de toilette 200ml är en oemotståndlig doft som förkroppsligar passion och styrka. Med en unik blandning av fräscha och maskulina noter, skapar denna parfym en förförisk aura..

1.269 SEK 1.350 SEK
Cacharel Noa edt 100ml

Cacharel Noa edt 100ml

Cacharel Noa eau de toilette 100ml är en doft som fångar essensen av en tidlös och elegant kvinna. Med en unik blandning av fruktiga och blommiga noter, skapar denna doft en känsla av lyx och förför..

589 SEK 809 SEK
Clean Classic Warm Cotton edp 60ml

Clean Classic Warm Cotton edp 60ml

Clean Classic Warm Cotton eau de parfum 60ml är en doft som omfamnar dig med en mjuk, ren och varm bomullsdoft. Med noter av citrusfrukter, liljekonvalj och bomullsblossom ger denna doft en käns..

679 SEK 795 SEK
Versace Bright Crystal edt 90ml

Versace Bright Crystal edt 90ml

Versace Bright Crystal eau de toilette 90ml är en förförisk doft som omedelbart fångar din uppmärksamhet. Med sin fräscha och blommiga doft ger den en känsla av lyx och elegans. Den unika blan..

929 SEK 1.115 SEK
Aramis Classic edt 110ml

Aramis Classic edt 110ml

Aramis Classic eau de toilette 110ml är en tidlös doft som utstrålar elegans och självsäkerhet. Med sina djupa noter av läder och trä ger den en maskulin och sofistikerad känsla som håller hel..

379 SEK 880 SEK
Elizabeth Arden Sunflowers edt 100ml

Elizabeth Arden Sunflowers edt 100ml

Elizabeth Ardens Sunflowers eau de toilette 100ml är en uppfriskande och blommig doft som fångar solens strålar i en flaska. Med en unik blandning av fruktiga och blommiga noter, inklusive apelsin..

207 SEK 430 SEK
Carolina Herrera Bad Boy edt 50ml

Carolina Herrera Bad Boy edt 50ml

Carolina Herrera Bad Boy eau de toilette 50ml är en explosiv och förförisk doft som utstrålar självförtroende och karisma. Med en unik blandning av kryddiga och träiga noter, skapar denna doft en ..

839 SEK 860 SEK
Dior Homme Intense edp 50ml

Dior Homme Intense edp 50ml

Dior Homme Intense eau de parfum 50ml är en doft som omedelbart fångar din uppmärksamhet med dess djupa och sensuella noter. Med en unik och sofistikerad blandning av iris, cederträ och ambra sk..

1.259 SEK
Calvin Klein Euphoria edp 100ml

Calvin Klein Euphoria edp 100ml

Euphoria från Calvin Klein är en exotisk doft för kvinnor som erbjuder både blomstrande och härligt fruktiga inslag. Den strålande, ljuvliga och läckra doften lanserades år 2005 och uppmanar dig att n..

669 SEK 1.125 SEK
Ralph Lauren Ralph edt 100ml

Ralph Lauren Ralph edt 100ml

Ralph Lauren Ralph eau de toilette 100ml är en doft som fångar essensen av ungdomlig optimism och energi. Med en fräsch och livfull kombination av gröna äpplen, italiensk mandarin och magnolia, ge..

919 SEK 1.377 SEK
Versace Bright Crystal edt 50ml

Versace Bright Crystal edt 50ml

Bright Crystal för kvinnor skapades av Alberto Morillas år 2006 och kommer i en vacker rosa flaska från Versace. I jämförelse med Versaces Crystal Noir erbjuder denna variant en mjukare och klarare do..

729 SEK 865 SEK
Nikos Sculpture for Men edt 100ml

Nikos Sculpture for Men edt 100ml

Nikos Sculpture for Men eau de toilette 100ml är en doft som tar dig på en resa av maskulinitet och självsäkerhet. Med en unik blandning av friska och kryddiga noter, kommer du att känna dig..

369 SEK 460 SEK