Stora doftguiden för män 2023 DEL1

Publicerat av YOU.se den

Våra tips om de finaste herrdofterna att ge i present eller att unna dig själv

För den som har allt

Stora doftguiden för män 2023 DEL1 1

Layton/Layton Exclusif

För mannen som har allt finns det bara ett alternativ: go big or go home! Därför skulle jag absolut rekommendera att välja en niche doft, dvs en mer exklusiv och dyrare parfym. Valet är enkelt: välj en av de mest klassiska manliga dofterna i vårt sortiment: Parfums de Marly Layton eller hans äldre bror, Layton Exclusif. Både är högkvalitativa dofter, men Layton edp är definitivt den lättaste att tycka om. Ingen kan motstå Laytons charm, lagom söt med en bas av vanilj och kardemumma med en fräsch öppning av grönt äpple, lavendel samt citrus. Nästan alla jag känner älskar Layton’s dna, den är en perfekt gåva för någon som bara förtjänar det bästa! Flaskorna av alla Parfums de Marly dofter är dessutom mycket lyxiga och maffiga och kommer i en fin förpackning.

Hans djupare version, Layton Exclusif, är också ett utmärkt val som jag skulle dock rekommendera mer för en man över 50 eller för någon som har en mer utvecklad smak för orientaliska dofter med Oud. Den är väldigt lik originalet men när den torkat ner känner jag något mer animaliskt i Exclusif varianten som kan vara en aning mer utmanande. 

För kavaj-användaren:

Stora doftguiden för män 2023 DEL1 2

Bvlgari man in black

Rik, opulent och raffinerad, Bvlgari man in black passar utmärkt som gåva till någon med en mer formell klädstil: den innehåller noter av piptobak, rum, läder samt kryddor och påminner lite om Viktor&Rolf Spicebomb Extreme, med en lite snällare prislapp. Fin, mjuk, välbalanserad och elegant, en perfekt black tie doft som man lätt kan använda till vardags. 

Stora doftguiden för män 2023 DEL1 3

Prada l´Homme

En perfekt go-to kontors-doft av högsta kvalitet: fräsch, tvålig, ren och sofistikerad. Huvudnoten är Iris och den är magisk. Prada l’Homme sägs vara en av de mest lättburna dofter som finns. Om du letar efter något rent och supermångsidigt, mycket tilltalande men unikt, med bra kvalitet och bra prestanda, så är detta ett av de bästa valen du kan göra. Doftmolnen och livslängden är bra, du kan bli näsblind av den, men andra kommer att lukta den på dig hela dagen, och på kläder även en till två dagar senare.

För den sportiga

Stora doftguiden för män 2023 DEL1 4

Dior Homme sport

För den som gillar att hänga på gymmet och som överlag har en mer avslappnad/casual klädstil rekommenderar jag Dior Homme Sport. Från doftgeniet Demachy, som bland annat skapat de flesta dofter i Dior prive linje, en fantastisk välbalanserad skapelse som kommer att överraska dig! Chanel Allure Homme sport i all ära, jag föredrar den här perfekta freshie, lagom med syrliga toner av citrus, lagom med träiga inslag och kåda, med just en gnutta aldehyder som förhöjer den rena och fräscha känslan på huden. Du kommer att känna den på dig hela dagen med ett moderat doftmoln, säkert både till kontorsutrymmen eller första dejt. 

För tonåringen:

Stora doftguiden för män 2023 DEL1 5

Versace Dylan Blue 

En blå freshie som är lätt att tycka om, lagom dyr, perfekt till vardag och väldigt lättanvänd, skulle absolut rekommendera till en yngre målgrupp, fast den kan såklart passa i alla åldrar. Doften inspireras lätt till alla de mest kända blå dofterna, Bleu de Chanel, Sauvage, Acqua di Gio och är skapad av berömda parfymören Alberto Morillas. Dylan Blue har ett hjärta av ambroxan som framhäver resten av ingredienserna, bergamott, havsnoter, grapefrukt, fikonlöv i öppningen, som ger en grön och fräsch känsla, peppar, rökelse, patchouli och papyrus som ger doften en rund kryddighet. Den doftar precis som en ung man som bara vill ha kul, lättsam att umgås med och väldigt självsäker. 

Montblanc explorer

Stora doftguiden för män 2023 DEL1 6

Om du köper denna till någon som bor hemma med dig kommer du garanterat vilja stjäla några sprut då och då. En sådan oemotståndligt dna är svårt att hitta! Montblanc tog starkt inspiration av en av de mest kända dofterna i nichevärlden: Aventus for him. En värdig ersättare för den snordyra Aventus, som självklart skiljer sig åt mycket i hållbarhet, men sett till sitt lilla pris ändå fantastisk. Jag skulle ha svårt att föreställa mig någon som inte tycker om Explorer! Köp den till dig själv, köp den till en kompis, köp den till lillebror eller till sonen, flaskan och loggan av Montblanc är jättefina och den kommer garanterat gå hem hos samtliga!

För den som inte gillar dofter

Stora doftguiden för män 2023 DEL1 7

Molecule01

Här har vi en rent molekylär doft som kommer att övertyga även de som inte tycker om dofter. För det första så luktar inte Molecule01 som något du känt förut, utan väldigt annorlunda…samtidigt som att den smälter in i huden hos en och försvinner ibland, för att sedan komma tillbaka med härliga puffar när du minst anar det. 

Molecule01 kan klassas som en perfekt kontorsparfym då den inte blir upplevt som en parfym av de flesta av oss, utan snarare som din egen väldoft. Perfekt för att toppa en svagare parfym med eller för alla de tillfällen där vi vill dofta gott utan att `lukta parfym`

Läs mer om molekylära dofter här om du är nyfiken!

Följ oss för DEL 2 av vår stora doftguide för män!

Har du testat några av våra utvalda dofter? Vad tycker du om dem?

Låt oss veta det genom att lämna en kommentar här under!

Håll utkik efter fler förslag om underbara dofter på you.se och följ oss på instagram @you.sverige

Vi önskar er en fantastisk fin dag

Katia @thebudgetperfumista

Kategorier: Parfym

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.