Clarins Double Serum Complete Age Control Concentrate 30ml

895kr 747kr

Endast 2 kvar i lager

Gratis frakt från 500kr

1-2 dagars leveranstid

PriceRunner Köpskydd
SKU: 3380810149661 Categories: ,

Köps ofta tillsammans

Du sparar mer ju fler du köper 😉

Slut i lager
Slut i lager
747kr
För 1 produkt(er)

Clarins Double Serum Concentrate

Clarins Double Serum Concrentrate är ett komplett anti-aging skydd för din hy. Det är ett två-i-ett serum som fungerar som ett “ålderskyddskoncentrat” som arbetar med de 5 vitala funktionerna i huden för att på så sätt ge dig en mer ungdomlig och strålande hud. Serumet innehåller 21 aktiva botaniska ingredienser (bland annat gurkmeja) som är kända för sina exceptionella anti-aging egenskaper.

Clarins Double Serum Concrentrate verkar effektivt på synliga tecken på att huden åldras såsom fina linjer och rynkor. Vid användning av detta serum blir din hud mer strålande, fylligare och fina linjer jämnas ut.

Två-i-ett serum ses som en sorts enastående hudvård och detta serum från Clarins har kraftfulla anti-aging egenskaper. Dess unika formula är en kombination att vattenlösliga och oljelösliga ingredienser som arbetar med de 5 vitala funktionerna i huden.

  • Ger huden lyster
  • Reducerar rynkor
  • Förbättrar hudens elasticitet
  • Minskar porernas storlek
  • Håller din hud återfuktad hela dagen

Serumet kommer i en innovativ flaska som ger dig perfekt dosering med hjälp av en roterande tryckknapp.

Nyckelingredienser

Kiwi (Actinidia chinensis)

Kiwifrukten härstammar ursprungligen från en asiatisk buske men har odlats i Frankrike sedan 1970-talet. Kiwin har fått sitt namn efter Nya Zeelands nationalfågel. Kiwin har ett grönt fruktkött som innehåller massvis med viktiga vitaminer. Kiwi är en av de frukter som är mest rik på vitamin C samt vitamin E och kiwi har även den högsta koncentrationen av näringsämnen av alla frukter.

Havre (Avenia sativa)

Havre har använts i århundranden som mat men även av medicinalväxtodlare. Havre har blivit en väldigt populär ingrediens sedan forskning har visat att det innehåller väldigt höga halter av vitaminer och mineraler. Avseende kosmetika så används havre som ingrediens eftersom havre återfuktar och mjukar upp huden. Sockerarterna som finns i detta spannmål är väldigt kraftfulla ingredienser som jämnar ut ojämn hud nästan omedelbart.

Kardvädd (Dipsacus sylvetris)

Kardvädd må vara en växt med prickigt utseende men den inrymmer en mängd värdefulla egenskaper. Kardvädd brukar även kallas för “Venus-bassängen” eftersom i naturen så samlar den in regnvatten när det regnar. Kardväddens löv har använts i kosmetika sedan antiken eftersom de hjälper till att minimera förekomsten av fina linjer och rynkor som orsakats av en stressig livsstil.

Glasört (Salicornia herbacea)

Glasört kan hittas längs Europas stränder. Varje år producerar glasörten cylindriska grenar men under denna ojämna ytan har glasörten utvecklat en intressant biologisk organisation. Glasörten är halofilisk (den tycker om salt), vilket gör att den kan överleva utan problem under hårda kustförhållanden. Glasörten har också förmågan att stå upp mot tidvattenflöden genom att den kan reglera vattennivån i sina celler.

Glasört kan användas som mat på grund dess rika innehåll på vitaminer och mineraler. Den producerar också olja, vilket gör att det är perfekt ingrediens i kosmetika och hudvård. När glasört används som ingrediens i kosmetika och hudvård så hjälper detta till att behålla vatten i hudens epidermala celler för att på så sätt förse huden med optimal återfuktning. Det extrakt av glasört som används i Clarins laboratorier är organiskt.

Kakao (Theobroma cacao)

Enligt en azteklegend så var kakaoträdet en gåva till människan från guden Quetzalcoatl som en hyllning till en prinsessa som offrades eftersom hon vägrade förråda sin make. Ur den unga prinsessans blod bröt guden ut ett träd som innehöll dyrbara kakaobönor.

För att göra kakaobönor ätbara behöver de genomgå en process som innefattar jäsning, torkning och slutligen rostning av kakaobönorna. Därefter skalas de för att extrahera kärnorna som är själva “kakaopastan”. Det är sedan från denna pasta som kakaosmör och kakaopulver kan utvinnas. Oförtvålbar kakao (fettlösligt organiskt ämne i en oljig blandning som inte kan bildas till tvål) extraheras från kakaosmöret. Sådan oförtvålbar kakao är en väldigt effektiv ingrediens avseende att hålla huden återfuktad, vårda huden, förse huden med viktiga vitaminer samt förbättra hudens textur. Det förhindrar även att huden åldras i förtid. Vidare har kakaopulverextrakt, som är rikt på polyfenoler och OPC (oligomeric proanthocyanidins), en lugnande effekt på din hud samt skyddar den mot skador orsakade av fria radikaler.

Mango (Mangifera indica)

Mango är ett träd som ursprungligen härstammar från Indien men som numera odlas i de flesta tropiska länder. Mangoträdet odlas främst för dess frukt. Fruktens gula, fiberrika kött har en utsökt smak. Mangon innehåller en ätbar kärna som i sin tur innehåller ett smör, mangosmör, som är rikligt på fettsyror. Mangosmör används i kosmetiska eftersom det skyddar huden mot uttorkning genom att huden hålls återfuktad. Mangosmör ger också huden förbättrad smidighet samt komfort.

Banan (Musa sapientum)

På grund av sin smala siluett och stora hängande löv så liknar banan ett träd. Banan räknas dock inte som ett träd utan som gräs, vars enda övervintrande del består av en stam (rhizom) under jord. Banan härstammar ursprungligen från Sydostasien men finns numera i de flesta tropiska områdena i världen. Det finns flera sortens bananer och banan odlas främst för sin frukt, som kan ätas både när den är grön och mer mogen. Banan används traditionellt sett i medicin och kosmetika på grund dess helande egenskaper.

Kalankoe (Kalanchoe pinnata)

Kalankoe kallas även för “livsblad” och kommer ursprungligen från Madagaskar. Det är en fascinerande växt vars löv har kapaciteten att producera nya växter. Detta symboliserar livets återuppbyggande kraft och växten är grön och pulpös samt kan växa även i extrem torka.

Kalankoe ses som en succulent (kaktus) växt. Detta eftersom molekylerna i växten fungerar som svampar som suger åt sig vatten vilket växten behåller inuti sina löv (livsblad). Tack vare denna egenskap kan kalankoe överleva i torka och fuktighetsfattiga miljöer. Denna egenskap för även med sig att kalankoe innehåller en växtjuice som är väldigt näringsrik.

Att kalankoe kan behålla vatten genom att den suger åt sig vatten som stannar i dess löv har fungerat som en stor inspiration i Clarins laboratorier. Eftersom denna egenskap hos kalankoe liknar hyaluronsyras egenskap att hålla upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten så har man använt kalankoe för att stimulera syntesen av hyaluronsyra.

Kalankoe brukar användas som ingrediens i hudvård och kosmetiska eftersom livsbladen bidrar till att öka hudens naturliga återfuktningsmekanismer. Kalankoeextraktet som används i Clarins laboratorier är organiskt.

Jania (Jania rubens)

Jania är en fotofil (ljusälskande) perenn tång som finns i lugna vatten. Jania växer på stenar nära vattenytan så att den kan tillgodogöra sig solljus, eller så hittar Jania i sandbassänger. Beroende på ljusets intensitet så varierar Janias färg från ljusrosa (i mycket starkt ljus) till violettrosa (i mindre starkt ljus). Dess fina stammar som grenar sig åt olika håll består av styva cylindriska segment vilket ger Janias bladverk ett karakteristiskt “pompom”-utseende.

När det gäller kosmetika så används rött Janiaextrakt som en ingrediens eftersom det främjar eliminering av döda hudceller, vilket i sin tur ger dig en klar och fräsch hud.

Beautyberry (Callicarpa japonica)

Beautyberry, “Skönhetsbäret” eller “Skönhetsbusken”, härstammar ursprungligen från Asien och är en vacker buske som verkligen lever upp till sitt namn. Varje höst så producerar den små klasar av mycket ljusa, violetta bär. Bakom det vackra prekära utseendet så finns det en fast och stadig konstruktion av en banbrytande växt som kan växa även i de mest illvilliga jordarna.

I traditionell mening används denna växt i medicin för dess antiinflammatoriska egenskaper. Det är en perfekt ingrediens även i kosmetika och hudvård eftersom den lugnar och vårdar huden.

Mariatistel (Silybum marianum)

Mariatisteln kommer ursprungligen från Medelhavsområdet. Det är en växt som föredrar att växa i torra, soldränkta jordar. Trots sitt törniga och ganska oinbjudande utseende har Mariatisteln en välvillig natur. Legenden bakom dess vitfläckiga löv berättar historien om Maria, en kvinna som flydde från Egypten för att undkomma förföljelse som gömde sig bakom en buske Mariatistel.

Sedan antiken har Mariatisteln används som ingrediens i medicin för att lindra leverproblem. Tradionellt sett är oljan från Mariatisteln, vilken är extraherad från dess fröer, rik på essentiella fettsyror såsom omega 6. Essentiella fettsyror används vidare för att förse huden med näring och välbefinnande. Därför är Mariatisteln en viktig ingrediens i kosmetika och hudvård. Den Mariatistelolja som används i Clarins laboratorier är organisk.

Hästkastanj (Aesculus hyppocastanum)

Hästkastanj är uppkallad efter den grekiska guden Aesculus, guden för medicin och helande, och härstammar från antiken då den var känd för dess medicinska egenskaper. På 1800-talet insåg en fransk läkare att hästkastanjen kan användas för att behandla dem som har problem med dålig blodcirkulation. Hästkastanjen är känd för dess positiva effekt på mikrocirkulation samt dess dräneringsegenskaper vilka dränerar huden på gifter.

Fjärilslilja (Hedychium coronarium)

Fjärilslilja är känd för sin fjärilformade blomma som har stora kronblad och långa ståndare. Växten kommer ursprungligen från Asien men finns nu i många intertropiska områden. Den odlas dels för att ha som prydnadsväxt och dess vita blommor är populära för deras intensiva, jasminliknande doft. Fjärilslilja är Kubas nationalblomma där den används mycket i brudbuketter och liknande.

Gällande hudvård och kosmetika används Fjärilslilja för dess anti-aging egenskaper eftersom den stimulerar kollagensyntesen. Fjärilslilja är också en kraftfull anti-oxidant som skyddar huden från skador orsakade av fria radikaler.

Edelweiss (Leontopodium alpinum)

Enligt legenden så föddes Edelweiss från en stjärna som kom ner till Jorden för att få uppleva kärlek. Eftersom Edelweiss således trotsade stjärnornas lagar så förvandlades Edelweiss till en modest blomma som skulle bo på toppen av fjärran fjälltoppar. Edelweiss härstammar ursprungligen från Siberien men har sedan migrerat mot Europa under den kvartära periodens istid. Under 1800-talet blev det en symbol för Alperna. Blomman återfinns på höjder om 1500-3000 m och har ganska små gula blomhuvuden, vilka omges av dess vita kronblad i formation av dubbelstjärnor. Dess dunliknande kronblad skyddar blomman från uttorkning och ultraviolett strålning.

I kosmetika och hudvård används Edelweissextrakt som en ingrediens på grund av dess antioxidantegenskaper, vilket gör att den skyddar din hy från skador orsakade av fria radikaler. Extraktet som används i Clarins laboratorier är organiskt.

Användningsinstruktioner

Det finns två markeringar på toppen av pumpen, en större droppe och en mindre droppe. Vrid på pumpen för att välja önskad dos av serumet. Markeringen med den mindre droppen rekommenderas för dig med blandad till fet hy. Den stora droppen rekommenderas för dig med normal till torr och känslig hy. Du kan även variera hur mycket serum du vill applicera baserat på om det är sommar eller vinter. På sommaren, när luften är varm och fuktig, kan det vara mer bekvämt att applicera en mindre mängd av serumet medan på vintern, när luften är kall och torr så kan man applicera en större mängd.

Efter att du valt önskad mängd av serumet så tryck på pumpen. Serumet består av två delar som du kan blanda lätt i din handflata. Applicera sedan serumet på ansiktet och ner över halsen. Använd både morgon och kväll och applicera på rengjord hud. Följ sedan upp med din vanliga dag- eller nattkräm.

Storlek

30 ml (15 x 2 ml)

Ingredienser

Water, Cetearyl Isononanoate, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Pentylene Glycol, Ppg-3 Myristyl Ether, Ethylene/Propylene/Styrene Copolymer. Dipsacus Sylvestris Extract, Butylene Glycol, Parfum/ Fragrance,Phenoxyethanol,Propanediol,Tromethamine. Silybum Marianum Seed Oil, Carbomer,Tocopheryl Acetate, Escin, Cheno – Podium Quinoa Seed Extract, Ethylhexylglycerin, Squalane,Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Butylene/Ethylene/Styrene Copolymer, Leontopodium Alpinum Extract, Xanthan Gum, Persea Gratissima (Avocado) Oil Unsaponifiables,Caramel,Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract,Salicyloyl Phytosphingosine, Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Salicornia Herbacea Extract, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract, Kalanchoe Pinnata Leaf Extract,Sodium Benzoate,Citric Acid, Myrothamnus Flabellifolia Leaf/Stem Extract, Disodium Edta,Tocopherol, Lycium Barbarum Fruit Extract,Maltodextrin, Orthosiphon Stamineus Extract, Hedychium Coronarium Root Extract, Mangifera Indica (Mango) Leaf Extract, Potassium Sorbate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate. Jania Rubens Extract, Ascorbic Acid, Sodium Citrate, Engelhardtia Chrysolepis Leaf Extract,Ci 14700/Red 4,Callicarpa Japonica Fruit Extract.

Mer information

Varumärke

Clarins